Ukoliko ste ljubitelj vintage stila koji podrazumeva besprekornu i ženstvenu garderobu te modu iz minulih decenija, na pravom ste mestu, jer su nam retro eleganciju nedavno pokazale 3 prelepe glumice koje su blistale u svakom pogledu. 

Ali krenimo redom...

Na dodeli nagrada Academy of Motion Picture Arts and Sciences' 10th annual Governors održanoj u nedelju, australijska glumica Nicole Kidman se opredelila za nežno ružičastu haljinu luksuznog brenda Rodarte.

Kreaciju čine neodoljivom dva momenta -  prelepi rukavi koji podsećaju na latice cveća, kao i šljokice koje krase celu haljinu. Sam kroj prati liniju tela, blago se širi od kolena u midi dužinu i tako ostavlja veoma sofisticiran utisak.

Oskarovka je nežan i ladylike odevni ansambal, dodatno nadogradila elegantnim papučama na veoma visoku štiklu i tako istakla svoju vitku figuru. 

Njeno koleginica Amy Adams takođe je prisustvivala ovoj manifestaciji i svojim izborom vratila nas u modnu eru četrdesetih godina 20. veka.

Isto kao i Nicole, Adamsova se opredelila za ružičastu kreaciju, ali drugačijeg senzibilieteta. Nežna haljina od svile dugih rukava, "sečena" je u struku, dok se sitne falte nalaze sa leve i desne strane i pružaju se celom dužinom haljine.

Na taj način razbijena je monotonija svedenog kroja, dok je pink satenskim kaišem, kao i aplikacijom u obliku srca na levoj strani grudi, Amy kao prava diva unela i malo zabave u celokupni look. 

Na sledećoj stranici pogledajte kako je izgledala prelepa Rosamund Pike: 

PageBreak

Harizmatična glumica Rosamund Pike, prisustvovala je manifestaciji Variety u Los Anđelesu krajem sedmice i tom prilikom apsolutno je briljirala u beloj, rol haljini sa crnim dugmićima. Kreacija je uža u gornjem delu, dok se od struka lagano širi u "A" suknju midi dužine. 

Efektnu haljinu glumica je "pojačala" u vidu fantastičnih crnih sandala sa kaiščićem oko članka, kao i sa sofisticiranim visećim minđušama kojima je zaokružila ovu retro kombinaciju. 

Sve tri dame, nisu izgledala kao da su se teleportovale sa početka 20. veka, nego su retro uticaj prilagodile trendu i tako objasnile kako se na pravi način kombinuju vintidž i savremeni odevni komadi.    

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/