Neprikosnovena holivudska diva kojoj se svet divio pre pola veka, pa i više, i danas uspeva da izmami uzdahe, kakve ne postižu njene mnogo, mnogo mlađe koleginice.

Razlog za to leži u nepreterivanju.

Lepa Jane nikada nije preterivala sa šminkom, niti sa bilo kojom stavkom beauty departmana, a isto važi i za stajling.

Klasika, svedeni dezeni, linije koje ističu siletu, ali nikada eksperimentisanje sa formom, dezenima, prenaglašenim krojevima.

Damski, ali sa stavom. Jane Fonda se kreće uvek u polju vrhunske legancije, kao proverenog recepta i zato nikada ne greši.

Iako su starije dame naklonjenije nešto otvorenijim bojama poput bež, svetlo roze, bele i pesak tonovima, Jane se trudi da se ne uklopi u ovu sliku, već da se istakne bojom koja je sinonim za viosku eleganciju - crnom.

Upravo crna, stvoriće kontarsta u odnosu na njenu svetlu plut, oči plave uvojke, te dati celokupnom izgledu svežinu.

Pantalone na peglu visokog struka, tu su da izduže figuru, a ustručen sako da naglasi ženstvenu liniju.

Samo jedan detalj dovoljan je da otvori ovakav outfit, a to je blagi dodir zlata, ovde ga vidimo u vidu manžeta dugmeta na sakou, kako potvrđuje pravilo manje je više.

Visoke potpetice tu su da silueti daju na izražaju elegantnog tona.

Iako je njen kolega, Michael Douglas mlađi od nje šest godina, na ovoj svečanosti koja juče upriličena na Holivud Star bulevaru, upravo Douglas-u u čast, Jane Fonda je izgledala znatno mlađe od zvezdom ovekovečenog Michael Douglasa.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/