Debi kolekcija Hedia Slimanea za Celine, možda je okarakterisana kao "toksična androgenost", "masculine propast" i "šokantno skrnavljenje prefinjenog dnk gena brenda Celine" ali je definitivno dostigla hype koji je možda i bio prvobitni (marketinški) cilj ovakve kolekcije koja je bila u duhu Slimanea, ali svakako ne nasleđa koje ostavila divna Phoebe Philo.

Međutim, iako su posle revije usledile oštre kritike portala, influensera i modnih kritičara, Celine revija je najgledanija na svim modnim sajtovima i među stilistima.

Tako je bilo pitanje vremena kada će i koja od celebrity dama poneti prva neki komad iz najkontroverznije kolekcije.

I dok su neki pretpostavili da bi to mogla biti Rihanna ili Lady Gaga, stiglo je iznenađenje.

Naime, ekskluzivnost je data Dakoti Johnson.   

Johnson se sinoć pojavila na losanđeleskoj premijeri svog najnovijeg filma Suspiria, i to u društvu svoje slavne bake, glumice Tippi Hedren koja u 80-oj godini izgleda FENOMENALNO.

Ali da se vratimo unuci.

Dakota koja je sigurno jedna od najaktuelnijih glumica današnjice, i to zahavljujući serijalu 50 shades of grey, koji ju je vinuo u sam epicentar dešavanja već neko vreme promoviše svoj najnoviji film Suspiria, novi horor triler italijanskog režisera Luce Guadagnina, koji je rimejk istoimenog filma iz 1977.

Ovo nije prva saradnja Dakote i dizajnera.

Glumica je pre 3 godine za londonsku premijeru filma Fifty Shades of Grey ponela Saint Laurent slip haljinu.

Ovoga puta smo je videli u mini haljini crvene metalik teksture sa zvonastim rukavima do lakta, haljinom koja je stvorena za dancefloor i reinkarnaciju glamuroznih osamdesetih u 21. veku. Ostatak je bio vrlo sveden i jednostavan - glumica je odabrala romantične Sophie Buhai minđuše i Guiseppe Zanotti sandale.

Šta ovu haljinu čini tako efektnom?

BOJA i taj prepoznatljivi YSL koji je ostao kod Hedia dominantan u estetici!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/