Na našoj listi našle su se princeze, manekenke ali i zvezde iz showbiz koje nam svojim kombinacijama mogu da posluže kao jesenja inspiracija. 

Odbrojavanje može da počne. 

10. Brigitte Macron

Harizmatična Brigitte Macron sa suprugom, predsednikom Francuske je dočekala zvaničnu delegaciju Južne Koreje i shodno prilici - svečanoj večeri, izgledala veoma sofisticirano i glamurozno. 

Louis Vuitton kreacija je veoma specifična u gornjem delu, jer pored "dubokih" bretela, ima nadšivene rukave koji otkrivaju deo ramena i koji su zanimljiva alternativa konzervativnim rešenjima - kao što su ešarpa ili marama. 

9. Rosie Huntington-Whiteley

Pojavivši se na jednom od filmskih događaja u Los Anđelesu, Rosie je zablistala u maksi haljini svetloljubičaste boje, koja se isticala dugim voluminiziranim rukavima i potpuno zatvorenim prednjim delom, ali i visokim šlicem na desnoj nozi.

8. Dakota Johnson

Na svečanoj premijeri filma Suspiria u Londonu, glumica Dakota Johnson svojom veličanstvenom pojavom je bila u centru pažnje. Za to je pored njene šarmantne i prelepe prirode, zaslužna bojkovita haljina modne kuće Gucci.

Dugogodišnja muza ovog italijanskog brenda i prijateljica krativnog direktora Alessandra Michele odenula je top metalik haljinu srcolikog dekoltea, blago sečenu u struku sa laganim i lepršavim donjim delom koji je u segmentima bio obogaćen sa prozirnim tilom.

7. Charlize Theron

Crna, kožna suknja: ključne su reči za ovu modnu jesen, međutim, lepa dama južnoafričkog porekla unela je tvist odlučivši se za plisirirani model suknje A kroja, umesto vladajućeg pencil. Sledeća trendi stavka u ovom besprekornom izdanju Theronove jeste karirani sako u crvenoj boji ležerno ogrnut tako da pruža dodatno samopouzdanje (ako je to kod Charlize uopšte moguće). 

6. Kate Middleton 

Posle opravdane pauze od javnih obaveza (podsetimo se: rodila je treće dete), Kate je prisustvovala otvaranju V&A Photography Centre u Londonu gde se svojski potrudila da bude ubedljivo najfotografisanija ličnost manifestacije. 

Zahvaljujući fenomenalnoj kreaciji Erdem brenda, sve oči bile su uprte u njenu razdraganu pojavu.  Samu kreaciju čiji je gornji deo uzak, sa 3/4 rukavima, te se kopča se različitim dugmićima nalik broševima krasi u suknja "A" forme. 

Ljubičasti kaiš oko struka svoj pandan je našao sa salonkama i torbicom u istoj boji koji, koji su kao dominantni dodaci izdanja, maksimalno nadogradili kompletan look. 

5. Jennifer Lopez

Dosledna svom stilu i senzibilitetu Jennifer Lopez je na dodeli American Music Awards održanoj  u Los Anđelesu još jednom dominirala u svakom pogledu...

Zavodljiva, romantična, ali u isto vreme veoma seksi, popularna pevačica je za prestižnu muzičku manifestaciju izabrala svilenu couture kreaciju, kreatora Georges Chakra jarko ružičaste boje.

Na sledećoj strani pogledajte koje dame su među top 5!

PageBreak

4. Lady Gaga

Sivo predimenzionirano odelo iz prolećne Marc Jacobs kolekcije za sezonu 2019. inspirisano muškim stilom odevanja, ali dizajnirano za ženu. I ta činjenica je oborila Lady Gagu i podsetila je na srž mode i feminizma.  

Od nakita Gaga je ponela grandiozan dijamantski prsten koji je uz savršen nude manikir akcentovao ženstvenost i dao kontrast tomboy looku.

Obuća je bila manje bitna jer su nogavice toliko široke da samo na trenutak naslućujemo crne cipele koje idu u špic, obuvene u nameri da nimalo ne naruše jaku žensku poruku koje nosi ovo muško odelo.

3. Naomi Campbell 

Pažnju svih je ipak ukrala Naomi Campbell koja je na venčanje princeze Eugenije došla u tvid haljini crno-sivog pletiva sa usklađenim i vrlo šik fascinatorom te perjanim paspulom na dnu suknje i kravima bolera. Kožne rukavice, crne salonke, niska belih bisera i talasasta kosa, ukratko: Naomi je izgledala kao million dolar baby! 

2. Kraljica Rania

Jordanska kraljica Rania je skupa sa svojim suprugom, kraljem Abdullahom ozvaničila jesenji rad Parlamenta posle pauze.

Shodno prilici, biznis dress code bio je realizovan do savršenstva. Blago zavezane kose i odmerene šminke nežnih braonkastih nijansi, brineta je blistala u beauty sferi, ali posebnu pažnju svih svakako je privukla kreacija, dugih rukava, pripijena uz telo. 

Bela košulja-haljina sa prugama dužine tik ispod kolena, kopča se u prednjem delu od struka pa na gore i dodatno je oplemenjena širokim pojasem koji je istakao Ranijinu savršenu figuru.

1. Meghan Markle

Svaki dizajner bi bio bio polaskan da Meghan odabere njegov komad u ovom periodu kada su oči uprte samo u nju, što zbog trudnoće, što zbog stalnih službenih poseta tokom turneje. Ovaj put tu čast je imala Roksanda Ilinčić, srpska dizajnerka sa londonskom adresom.

Za posetu jedne srednje škole u Sidneju Meghan je odabrala dvobojnu haljinu modela "Atina" sa potpisom Roksande Ilinčić koje se u kratkom roku rasprodala.  

Megan je haljinu uparila salonkama u neutralnoj nijansi koje su dale završnu, elegantnu notu. Deo kose je  blago podigla, dok je pustila da ostatak nežno pada.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/