Jubilarnu 90. po redu dodelu prestižnih Oskara obeležio je trijumf filma The shape of water meksičkog reditelja Guillerma del Tora. U kategorijama za najbolje glumce pobede su izdejstvovali maestralna Frances McDormand za ulogu u filmu Three Billboards Outside Ebbing, Missouri i genijalni Gary Oldman za savršeno odigranu ulogu Winstona Churchilla u filmu Darkest Hour

Ipak, specijano interesovanje javnosti bilo je sigurno usmereno ka crvenom tepihu koji je prethodio glamuroznoj dodeli.

Među prvim zvanicama koje smo videli posle ponoći po evropskom vremenu bila je legendarna Jane Fonda, koja je izgledala vrlo otmeno. Shodno svojim "zlatnim" godinama Jane (80) je blistala u beloj haljini dugih rukava koja nosi pečat luksuznog brenda Balmain. 

Duga toaleta ispratila je fantastičnu figuru slavne glumice koja u decembru ove godine puni 81. godinu. Ono što kreaciju čini veoma specifičnom i elegantnom jeste svetlucavi materijal, ali i sjajno sečenje u predelu dekoltea koje je celom izdanju dalo jedan futuristički vajb.

Četvrtasti dekolte se završava sa oštrim ivicama oko vrata, dok naramenice suptilno naglašavaju ekstravagantnu notu haljine. Strukturalnu i sofisticiranu kreaciju Jane je uparila sa srebrnim Salvatore Ferregamo sandalama i belom tašnom, kao i Chopard visećim minđušama.

Blago stilizovana kosa i nenametljiva šminka su bili pun beauty pogodak koji je kompletan look doveo do savršentva. 

Na sledećoj strani pogledajte kako je izgledala fantastična Jane na 90. dodeli Oscara: 

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/