Dodela prestižne filmske nagrade Oscar održana je sinoć u Dolbi teatru u Los Anđelesu, bez velikih iznenađenje - ostvarenje  The shape of water meksičkog reditelja Guillerma del Tora nagrađeno je statuom za Najbolji film, Frances McDormand je odnela nagradu za Najbolju glavnu glumicu, dok je zlatni kipić za Najboljeg glumca dodeljena engleskom glumcu Gary Oldmanu. 

Pored nagrađenih filmova koji su odavno na našoj listi za gledanje, najzanimljiviji segment svečane večeri bio je defile slavnih ličnosti i njihovo pojavljivanje na crvenom tepihu. 

Fantastične toalete luksuznih brendova nosile su Emma Stone, Jennifer Lawrence, Gal Gadot, Margot Robbie - kako je i očekivano creme de la creme holivudske glumačke elite, ali ipak samo je Nicole Kidman uspela da bude prava zvezda večeri i to nesvakidašnjom skulpturalnom haljinom koja je plenila u svakom pogledu. 

Haute couture kreaciju, kobaltno plave boje potpisuje italijanska modna kuća Armani. U svakom segmentu ovim umetničkom komadom je dominiralo savršeno krojačko umeće.

Naime, duga haljina je srcolikog izreza sa velikim šlicem koji se nalazi na prednjoj strani i pripijena je uz telo. Ipak najbolji momenat haljine definitivno je mašna u predelu kukova koja stvara upečatljiv kontrast između stroge linije kroja koji prati telo i naglašene forme mašne. 

Za ovu svečanu priliku zvezda filmova Moulin Rouge i To Die For veličanstvenu haljinu je uparila sa lakovanim, špicastim cipelama Christiana Louboutina i ako postoji mala zamerka, odnosi se upravo na izbor obuće. Ne možemo da osporimo činjenicu da su cipele sa kaiščićem koji se obavija preko članka fantastične, ali su za Armani haljinu stilski "prejake".

Naša preporuka bi bile ipak otvorenije sandale u srebrnoj, metalik boji. 

Ipak, mali stilski nesklad je vrlo zanemarljiv i nadomešten dijamantskim minđušama Freda Leightona i diskretnim Omega satom.

Nicol je ovog puta pustila kosu, a crvenim karminom je dala omaž starom Holivudu i u celini još jednom pokazala da nema modnu konkurenciju među slavnim ličnostima kada su u pitanju pojavljivanja na crvenom tepihu. 

Ukratko: ovo je THAT dress za dodelu poput OSKAR-a! 

Na sledećoj strani pogledajte kako je izgledala Nicole Kidman na dodeli Oscara: 

PageBreak

Nicol je nosila minđuše dizajnera Freda Leightona. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/