Uma Thurman, omiljena glumica reditelja Quentina Tarantina i bliska saradnica Herveyja Weinsteina, pridružila se nizu žena koje optužuju holivudskog magnata za napastovanje, iscrpno opisujući svoj bes i razočaranje producentom koji joj je bio zaštitnik.

Glumica je progovorila u intervjuu za The New York Times u kojemu je opisala događaj koji je usledio nakon izlaska filma "Pulp Fictiona" 1994. Nakon radnog sastanka u Parizu, Harvey Weinstein je pozvao glumicu u svoju sobu, a zatim u hotelsku saunu. Posle je i u Londonu pozvao u svoju sobu u hotelu.

"Gurnuo me, hteo je da se baci na mene i učinio je puno neprijatnih stvari ", rekla je u razgovoru.

"Harvey Weinstein priznaje da se udvarao Umi Thurman jer nije dobro portumačio protumačio njeno ponašanje u Parizu. Odmah joj se izvinuo", reagovano je u saopštenju nekadašnjeg producenta koji je trenutno na lečenju u Arizoni.

Thurman je došla u londonski hotel kako bi se suočila s njim, tada mu je zapretila: "Ako učiniš i drugima ono što si meni učinio, uništiću ti karijeru, ugled i izgubićeš porodicu, garantujem ti to", rekla je.

Producent joj je zapretio da će uništiti njenu karijeru.

"Osećam se tako loše zbog tolikih žena koje je napao posle mene", dodala je 47-godišnja glumica u intervjuu, usporedivši žrtve s "jagnjacima koji idu na klanje".

Upravo zbog toga glumica je u postu za vreme Dana zahvalnosti napisala kako se radije što će "propast Harvey Weinsteina ići polako, jer ne zaslužuje laku smrt i metak u čelu već da se pati".

Na sledećoj strani pročitajte šta je Uma Thurman rekla o saradnji sa rediteljem Quentinom Tarantinom>

PageBreak

Thurman je takođe osudila i Tarantinovo ponašanje na snimanju "Kill Billa 2" (2004.) i rekla je da se ponašao nasilno, na granici sadizma. Glumica nije htela sama da vozi plavi auto u sceni kada se ponovo susreće s Billom, jer ju je član snimateljske ekipe upozorio da je auto u lošem stanju.

Ne želeći da taj prizor izvede kaskaderka, reditelj je prisilio glumicu da vozi auto punom brzinom. Thurman je doživela tešku nesreću u kojoj je gotovo ostala nepokretna. I dan-danas, kaže, ima bolove u vratu i u kolenima: "Strašno smo se posvađali i optužila sam ga da je htio da me ubije".

Nakon ove saradnje Uma i Quentim nisu pričali skoro godinu dana.  

Reditelj je prošle godine rekao da je dugi niz godina znao za postupke Harveyja Weinsteina kojeg danas stotine žena optužuju za seksualno uznemiravanje, zlostavljanje i silovanje. 

"Znao sam dovoljno i mogao sam više da reagujem", priznao je.

Izvor: Sl.Dalmacija

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/