Kada smo saznali za inicijativu Time's Up koju su pokrenule slavne glumice, tačnije njih 300 u želji da se ujedine zarad solidarnosti prema svim žrtvama seksualnih napada, ali i ohrabrivanja žena da istupe, optuže i javno progovore o bilo kakvom uznemiravanju, nedoličnom ponašanju i napadu, bilo je nedoumica oko najave da ćemo na 75. dodeli videti jedan "black" carpet umesto svima znanog crvenog. 

Jer, sami znate koliko je teško da se u bilo kojoj prilici žene solidarišu i okupe oko jedne namere, ideje ili pak i sitnice. Uvek bar neka mora da kontrira, odbija zajedništvo i igra po sopstvenim pravilima. Ali, nikada kao sada cilj nije bio toliko bitan, toliko aktuelan i toliko revolucionaran.

Nažalost, iako živimo u 21. veku žene su i dalje na marginima, potisnute, u senci muškaraca. Danas nas je sačekala vest da je urednica BBC servisa na kineskom jeziku Carry Gracie podnela ostavku na to radno mesto, zbog, kako je rekla, nejednakosti u visini zarada žena i muškaraca. Da ne pominjemo kako je sinoć u velikom broju kategorija među nominovanim bila all-male ekipa što je jasno naglasila Natale Portman u sada već čuvenom meme-u sa dodele.

Upravo zbog toga većina dama se odazvala pozivu za crnim toaletama. Sve sem ove tri dame.

Mi moramo da priznamo kako smo očekivali znatno veći broj, te da smo impresionirani činjenicom da su tek tri celebrity gošće odbile da ponesu crne kreacije, pojavivši se u jarkim, kolorističkim izdanjima. Među njima jedna je bila nemačka manekenka, druga je starleta wannabe glumica i treća je indijska glumica koja je predsednica Holivudske strane press asocijacije.    

Pogledajte na sledećoj stranici koje tri dame su se pojavile u boji:

PageBreak

Meher Tatna


Blanca Blanco


Barbara Meier

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/