Znamo je kao modnu ikonu, muzu modne kuće Chanel, koja nas uvek zavede svojim elegantnim izdanjima i glamuroznim pojavama na crvenom tepihu.

Ništa manje nismo očekivali ni na dodeli pozorišnih nagrada Evening Standard Theatre Awards u Londonu, ali umesto da nas oduševi, lepa britanska glumica se iznenađujuće pojavila u diskutabilnom izdanju koje je stavilo ljubitelje mode u veliku nedoumicu. 

Uz šminku blagih tonova, laganu punđicu sa dva puštena pramena i dijamanskim minđušama, zvezda filmova Pirates of the Caribbean i Atonement briljirala je u beauty sferi i na diskretan način istakla svoju lepotu i ljupkost. 

U domenu odevnog izbora Keira je ipak razočarala...

Vidno raspoložena i nasmejana, brineta je ponela dugačku bajkovitu haljinu od tila u beličastoj boji čuvene italijanske kuće Valentino. Gola ramena, romantični ukrasi na gornjem delu haljine, "viktorijanska" torbica, sve bi bilo tako romantično i savršeno da haljinu Knightley nije dodatno stilizovala s dve zelene trake na rukama u vidu mašni koje vise. 

Jedan vrlo zbunjujući detalj je stavio u senku veličanstvenu kreaciju i uspeo bespotrebno da dominira celokupnim izdanjem. Ne bismo da budemo prestogi, ali primer Keira Knightley i način na koji je iznela Valentino haljinu govori zapravo o tome koliko jedan detalj može da degradira izdanje i ostavi utisak groteskne modne osobe.

To opet ne znači da se greške ne dešavaju i najboljima, kao i da ne sumnjamo da će filmska diva nastaviti da nas impesionira, ako ne već i prvom prilikom. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/