Sad je i zvanično - Princ Harry i glumica Maghan Markle ozvaničili su svoju vezu i najavili grandiozno venčanje za maj sledeće godine u zamku Windsor Castle. Crvenokosi srcelomac poznat po svom playboy ponašanju konačno je spreman da se skrasi, a i kraljica Elizabeth je odobrila veridbu i dala svoj blagoslav. 

Jasno je da se još jedno kraljevsko venčanje bliži i shodno tome, pripremili smo vam pravila koja će morati Meghan da poštuje čim postane član velike kraljevske porodice u Britaniji:

1. Dozvola za brak od kraljice

Meghan Markle možda ima sve preduslove da bude fantastičan član britanske kraljevske porodice, ali postoji mali problem - glumica je već bila udata. Ipak, danas Meghan ne treba da brine, ali kroz istoriju ovakve stvari nisu baš prošle glatko. Moramo spomenuti da u prošlosti članovi kraljevske porodice nisu mogli da stupe u brak za nekog ko je bio razveden ili katolik.

Prisetimo se Edward VIII se odrekao krune zbog ljubavi svog života, intrigantne Wallis Simpson koja je u to vreme, kada su stupili u vezu bila udata. Skoriji primer je naravno, Prince Charles koji je morao da traži dopuštenje za ženidbu sa Camillom Parker Bowles koja je imala jedan brak iza sebe i bila Charlesova ljubavnica. 

2. Kraljevski članovi mogu da stupe u brak sa osobama koje nemaju plavu krv...

...opet uz kraljičino dopuštenje, jer sve dok Queen, odobrava - brak je valjan. To je bio slučaj i sa Kate Middleton koja je postala Duchess od Kembridža, nakon što se udala za princa Williama 2011. godine. 

3. Stupanje u brak sa kraljevskim članom, zabranjuje političku aktivnost

Kraljevska porodice se uzdržava od učestvovanja u političkim događajima, poput glasanja ili kandidovanja za političke funkcije. Politički su neutralni i njihova angažovanost je društvena. 

4. Ma'am" ili "Sir

Ne smete zvati predstavnike kraljevske porodice po njihovom nadimku, već ih oslovljavate po tituli koji su dobili, dakle "Her Royal Highness the Duchess of Cambridge", dok kraljicu oslovljavaju sa "Your majesty". 

5. Društvena igra "Monopol" je strogo zabranjena

Zvuči apsurdno, ali ova igra nije dozvoljena i to zbog princa Andrew Duke, koji je tokom igre 2008. zaključio da ova igra može da izazove "zločasto" ponašenje koje je neprihvatljivo u kraljevskim krugovima. 

6. Školjke za jelo - nikad

Pa i ne baš, ali imajući u vidu česta putovanja, a poznato je da školjke izazivaju trovanje ili alergije, ovo jelo se izričto izbegava na britanskom dvoru. Primećeno je da princ Charles s vremena na vreme ipak uživa u školjkama.

7. Kraljica je uvek na tronu

Kada kraljice ustane, svi moraju da ustanu, isto važi kada sedne. Pravilo važi kada jede - kada završi sa jelom, niko ne nastavlja. Drugim rečima, ona će da odredi dužinu obedovanja, tako da ako ste baš gladni, nadajte se da je i kraljica. 

8. Rangiranje

Kada neko postane član britanske porodice, titula i mesto u hijerarhiji je veoma jasno. Rangiranje je uslovljeno pretendentima na presto - pored Elizabeth II je njen suprug, zatim princ Charles i Camilla, pa ih slede vojvotkinja od Kornvela, princ William i Kate i na kraju princ Harry.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/