Beyoncé je na mestu najplaćenijih smenila mlađu koleginicu Taylor Swift. Prema pisanju Forbesa, pevačica je zaradila 105 miliona dolara ove godine (bez poreza), i to najviše zahvaljujući svom poslednjem albumu Lemonade kao i uspšenoj i rasprodatoj turneji Formation.

Iza nje je Adele sa zaradom od 69 miliona dolara. Ovu svotu britanska muzička zvezda zaradila je mahom na svetskoj turneji, svojoj prvoj posle 2011. Taylor Swift je pala na treće mesto sa zaradom od 44 miliona, ali očekuje se da će zato u sledećoj godini biti bolje rangirana s obzirom da je svoj najnoviji album Reputation objavila nakon što je zatvorena prva tura prikupljanja informacija o zaradama.

Naime, Forbes računa godinu od 1. juna do prvog juna sledeće godine, pa je tako zarada za 2017. godinu bila izračunata prema prikupljenim podacima od 1. juna 2016. do 1. juna 2017.  

Iza Taylor stacionirala se kanadska zvezda Celine Dion sa zaradom od 42 miliona, i to zahvaljujući uspešnoj Las Vegas seriji koncerata, dok je peta Jennifer Lopez sa cifrom od 38 miliona dolara.