Modnim kritičarima intrigantna je njihova prefinjenost i sposobnost da čak i relativno jednostavne odevne komade kao što su dugi jesenski kaputi nose s takvom dozom otmenosti kojoj retko ko može da odoli. Fantastične kapute koje ove jeseni biraju prve dame Argentine, Francuske i Amerike možete pogledati u nastavku...

Da itekako zna kako da ponese statement komad kao što je Balmainov sako naglašenih ramena ili pak koralno crveni svečani kombinezon, prva dama Francuske Brigitte Macron odavno je dokazala, a ovoga puta za vreme poseta Abu Dabiju poglede je plenila očaravajućim belim kaputom do koljena prošivenog svetlucajućim nitima i upečatljivim crnim dugmićima.

S obzirom na to da je reč o vrlo dominantnom komadu Macron je odabrala jednostavni crni outfit sastavljen od uskih crnih pantalona i crne bluze.

Na sledećoj strani pogledajte kakve kapute su izabrale Melanija Trump i Juliana Awada. 

PageBreak

Iako su Melaniju Trump u početku svetski poznati dizajneri odbijali da oblače, ona danas uspešno gradi status modne ikone. Za vreme službene posete Južnoj Koreji prva dama Amerike svojim nesvakidašnjim kaputom uspela je da zaseeniti sve ostale vesti i postane glavna tema dana.

Burgundi kaput predimenzioniranih rukava delo je španskog brenda Depozo, a dodatnu notu profinjenosti Melania je kaputu nadodala kraljevsko plavim Christian Louboutin salonkama.

Prva dama Argentine Juliana Awada posetila je New York gde je u pratnji supruga i argentinskog predsednika Mauricija Marcija odala počast žrtvama napada u Tribeci.

Njen modni odabir i ovoga puta dočekan je s oduševljenjem modnih kritičara. Poznata po jednostavnim i sofisticiranim outfitima i očaravajućim dizajnerskim komadima klasičnih krojeva, kaputom u kariranom it-uzorku sezone Awada je izgledala dostojanstveno i izuzetno chic. Baš kao i Brigitte Macron ostatak outfita lišen je suvišnih preterivanja, pa se tako Juliana Awada odlučila za čisto crnu kombinaciju svečanih pantalona kraćih nogavica i crnih kožnih gležnjača.

Foto: Profimedia

Izvor: cover.style

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/