Ovo je prvo srpsko kraljevsko venčanje posle skoro 100 godina, tačnije od 1922. godine, kada su se na istom mestu venčali kralj Aleksandar i kraljica Marija. Venčanje u Sabornoj crkvi stoga ima veliki istorijski značaj za kraljevsku porodicu Karađorđević.

Mlada je za venčanje sa srpskim princom izabrala venčanicu naše proslavljene dizajnerke Roksande Ilinčić.

"Najviše od svega bila sam nestrpljiva da ponesem prelepu venčanicu koju je kreirala naša slavna kreatorka Roksanda Ilinčić, koja je kroz savršeni sklop prefinjenih materijala učinila da venčanica odiše mojim senzibilitetom, i karakterom. Po svemu poseban stil Roksandinih kreacija bio je za mene presudan u izboru venčanice čiji sam dizajn prepustila njenoj viziji ravnoj velikim savremenim umetnicima."

foto: Vlada Sporčić

foto: Marina Lopačić


Pored posebne venčanice, celokupan stajling pažljivo je osmišljen od strane Roksande i njenog sjajnog tima.

Frizura i šminka bili su isto toliko bitni koliko i porodični nakit koji sa poštovanjem nosi na dan venčanja. Danica je uoči venčanja podelila na svom Instagramu detalj venčanice kao i čestitku slavne dizajnerke.

foto: Marina Lopačić

foto: Marina Lopačić

Veliku pažnju pored mlade i mladoženje, izazvala je kuma, ledi Victoria inače ćerka švedskog kralja Gustava XVI i direktan naslednik prestola.

foto: Dragana Udovičić

Pored Victorije, nama nije promakao ni dolazak bivše španske kraljice, majke aktuelnog španskog kralja feliepa, smerke Sofije koja je na venčanje došla u pratnji prestolonaslednika Aleksandra. 

foto: Vlada Sporčić

Nakon crkvenog venčanja mladence je sačekao crveni rols-rojs kojim su se prevezli u Beli dvor gde je održano građansko venčanje i svečani prijem na kom su prisustvovale visoke zvanice, među kojima je bila i direktorka magazinskih izdanja Natalija Cvetković i direktorka marketinga u AMM - Mina Krstić. 

Pogledajte u nastavku nekoliko video snimaka koje je ekipa Kurira snimila za vreme i posle venčanja: