Dobro, evidentno je da je Salma više u fokusu modnih kritičara od kada se udala za francuskog milijardera François-Henri Pinaulta, pre osam godina. Naime, Francois je vlasnik KERING grupacije u čijem vlasništvu je nekoliko najprestižnijih brendova kao što su Louis Vuitton, Balenciaga, Alexander McQueen i Gucci.

Šarmantan Francuz je uticao na stil svoje supruge, ali moramo da priznamo da je Salma "tvrd" orah te da i dalje ne odustaje od modela koji njene rasne obline ističu na jedan prepoznatljiv latina način. Amerikanka meksičkog porekla na većinu revija od udaje za Pinaulta (2009) dolazi upravo u pratnji supruga koji je uvek besprekorno stilizovan i zainteresovan za nove kolekcije kuća koje su vlasništvu firme koju je osnovao njegov otac, Francois. 

Na najnovijoj reviji Guccia koja je prikazana u okviru MFW-a, par se takođe pojavio zajedno. Dok je Francois-Henry bio tamnoteget odelu, Salma je uparila meksičke korene i pariski šik izabravši za ovu priliku crnu midi haljinu, sa mašnom u vidu kaiša i heklane, dekorativne kragne kojom je odala omaž tradicionalnim meksičkim haljinama, inspirisanim katoličkim ogrtačima. Naravno, sve pa i detalji su made by Gucci.

Pored Salme i Francoisa, veliku pažnju je privukla američka glumica Dakota Johnson. Ćerka Melanie Griffith i Dona Johnsona se opredelila za upečatljivije Gucci izdanje od svoje starije koleginice. Mladu nadu Holivuda koju smo gledali u Bigger Splash i 50 shades of grey se pojavila u Milanu u maksi haljini, jarkih boja sa kvadratićima u vidu motiva koji su nalik nekoj optičkoj varki postavljeni po celoj haljini. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/