Kao i svih prethodnih godina, VMA su okupile veliki broj stvaralaca iz sveta pop, rnb, indie, hip-hop, trance, dance muzike. Nas je naravno najviše zanimao defile poznatih na crvenom (ove godine u pitanju je bio plavi) tepihu, jer ako postoje neke dodele koje su u istoriji bile "pista" za šokantna, kič izdanja na ivici pristojnosti to su onda VMA.

Pa svi pamtimo momenat iz 2011. godine kada se Lady Gaga na tadašnjoj dodeli pojavila u haljina napravljenoj od komada mesa koju je upotpunila "krmenadlom" na glavi i "biftecima“ oko članaka. Čak je i mala večernja tašnica bila od mesa.

Šokantna haljina delo je argentinskog dizajnera Franka Fernandeza koji je u izradi ovog "odevnog predmeta" koristio odrezke iz svoje porodične mesare. Gaga je haljinu obukla u bekstejdžu i to tako što je dizajner ušio na njoj pred izlazak na binu. 

Ove godine ovakvih blago rečeno šokantnih izdanja nije bilo. Nicki Minaj se pojavila u uzanom pink Latex kostimu koji se sastojao od dubokih helanki i topa sa prorezima, izgledajući kao mala Skiper sestra od Barbike dok je Miley Cyrus ponela Moschinov kaubojski kostim sa zvoncarama u neon plavoj boji, sve sa nitnama koje su ceo kostim pretvorile u galaksiju.

Najlepša?

Definitivno Katy Perry koja je bila voditelj ceremonije. Za te potrebe je promenila nekoliko kombinacija, ali ona u kojoj se pojavila na crvenom tepihu odnela je trijumf!

U pitanju je bela maksi haljina vrlo neobičnog kroja s arhitektonskim "momentom" u sferi dekoltea na jedno rame, u režiji Stephane Rolland koju je Katy finiširala dramatičnim okruglim zlatnim minđušama i svojom smelom pixie frizurom. 

Pogledajte na sledećoj stranici top 5 odevenih sa VMA dodele:

PageBreak

Katy Perry

Heidi Klum

Alessandra Ambrosio

Fergie

Lorde

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/