18 stvari koje niste znali o Anni Wintour

Foto: Profimedia

08. 08. 2017.

Njeno mišljenje u modnim krugovima najviše se ceni i zna se zašto...

Urednica američkog izdanja časopisa Vogue i umetnička direktorka medijske kuće Condé Nast - Anna Wintour ima izrazito čvrst stav prema svemu i  njeno mišljenje ceni se u svim modnim krugovima.

Mnogi od nje zaziru, neki je preterano hvale, ali ona sa svojim šiškama i naočarima ide napred neobazirujući šta će drugi da misle ili kažu. Poznata je kao neko ko je vrlo težak za saradnju, ali i kao žena koja je ratoborna i ambiciozana.

Ipak, neosporno je da je za 30 godina uspela da se održi na čelu prestižnog modnog magazina kakav je Vogue. Iako znamo veliki deo stvari vezan za nju, ELLE vam sada donosi 18 stavki o Anni Wintour koje su manje ili više poznate.

1. Kada je na turneji Velika četvorka i pohodi famozan karavan od 4 glavne Nedelje mode, Anna održava svoj besprekorni bob dvaput dnevno: jednom ujutru i jednom uveče. 

A post shared by wintourlover (@wintourlover) on Oct 7, 2015 at 1:34am PDT

2. Anna ima trojicu braće - Patricka, Jamesa i Geralda koji je preminuo u saobraćajnoj nesreći i sestru Noru. Njen brat Patrick je urednik političke rubrike u listu The Guardian

3. Započela je karijeru u Harpers and Queen u Londonu (danas Harper's Bazaar), zatim je radila u američkom Harper's-u, britanskom Vogue da bi 1988. godine postala glavna i odgovorna urednica američkog Vogue-a. 

4. Omiljeni sport joj je tenis. Priča se da svako jutro ustaje u 5 sati i redovno vežba, a takođe uredno posećuje velike turnire kao što su US Open, Wimbledon i French Open. Miljenik joj je Švajcarac Roger Federer.

A post shared by wintourlover (@wintourlover) on Aug 26, 2015 at 11:31am PDT

5. Kao i vojvotkinja od Kembridža i Wintour se ne stidi da reciklira svoju garderobu. Veliki je obožavalac Pradinih haljina i često ih oblači više puta, a od aksesoara neretko ponavlja ogrlice. 

6. Na razgovoru za posao, traži osobe sa jakim karakterom: "Ne interesuje me ličnosti koje će reći DA mnogim situacijama i mnogim mojim predlozima. Želim one osobe koje će se rasparavljati, koje imaju svoju tačku gledišta."

7. Iako se eksponira kao izrazito snažna žena i ona ima slabosti - svoju decu, ćerku Bee Shaffer i sina Charlesa. 

A post shared by wintourlover (@wintourlover) on May 10, 2015 at 7:25am PDT

8. Nikad ne kasni. Možete je videti u prvim redovima često kako čeka da akcija počne.

A post shared by wintourlover (@wintourlover) on Sep 15, 2015 at 9:17am PDT

9. Izjavila je jednom prilikom da obožava Njujork - "to je grad u kom mnogi žele da rade i dolazi iz raznih delova sveta. I niko vas ne osuđuje szbog akcenta ili zbog toga ko je bio vaš otac ili kako izgledate..."

A post shared by wintourlover (@wintourlover) on Jun 25, 2015 at 4:03am PDT

10. Po rečima njene ćerka Bee Schaffer, Anna je "najsrdačnija osoba koju možete da sretnete." Dodala je i to da je veoma efikasna u onome što radi i da joj "često bude dosadno". 

A post shared by wintourlover (@wintourlover) on Sep 13, 2015 at 10:59am PDT

11. Nakon što je 2014. godine prikupila 125 miliona dolara i pomogla Metropolitan Museum of Art u Njujorku, Anna je dobila jednu od najvećih počasti - deo sa kostimima ovog muzeja nosi po njoj ime - The Anna Wintour Costume Center. 

12. Od svoje 14 godine Anna isključivo nosi samo bob frizuru. 

13. Poznato je da glavna i odgovorna urednica Vogue obožava krzno i 2005. zbog takvog izbora Annu su u ime Pete počastili pitom... ali u lice. 

A post shared by wintourlover (@wintourlover) on May 2, 2015 at 11:21am PDT

14. Rođena je 1949. godine u Londonu i pohađala je nezavisnu školu - North London Collegiate School.

15. Od 2004. godine u vezi je sa biznismenom iz Teksasa, Shelby Bryanom.

16. Prva naslovna strana koju je radila za Vogue ja sa izraelskom manekenkom Michaela Bercu. Tom prilikom Michaela je nosila Guess farmerice i Christian Lacroix Haute Couture top. Prvobitno je top išao u kompletu sa suknjom, ali Anna nije dozvolila tu fotku, jer joj je manekenka izgledala bucmasto. 

A post shared by Anna Wintour (@anna.wintour) on May 8, 2014 at 5:04pm PDT

17. Novinarstvo je očigledno Anni u krvi - njen otac Charles je bio urednik London Evening Standard-a od 1959. do 1976. i osnivač prestižne nagrade koja se tiče teatra.

18. Ljubavna afera kod Anne traje već 20 godina - ali sa cipelama! Obožava jedan tip cipela koje potpisuje Manolo Blahnik.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...