Kritikovali su je da igra na siguricu, ali njeno pojavljivanje u sredu uveče u Backingemskoj palati pokazalo je da se ipak ne plaši da u nekim izdanjima pomeri modne granice. Sve se to događa na državnom banketu koji je održan u čast kralja i kraljice Španije i samin tim priča postaje još interesantnija. 

Zanimljivo je da je upravo na konzervativnoj i svečanoj večeri lepa Kate odlučila za smeliji look u puder boji koju potpisuje Marchesa. Kao da je predosetila da naspram sebe ima ozbiljnu konkurenciju u vidu španske kraljice koja već neko vreme se upoređuje sa Kate The Great.

Vojvotkinju od Kembridža smo navikli u kreacijama koja su skoro "zakopčane do grla", pa nas je iznenadila kada je izabrala haljunu od čipke u puder boji sa veoma otvorenim dekolteom.

Miljenica Velike Britanije je uvezala kosu, naravno da bi istakla skupoceni aksesoar na glavi koji ima i veliku sentimentalnu vrednost. U pitanju je  nezaobilazna tiara poznatija kao Cambridge Lover's Knot koja je pripadala njenoj svekrvi, princezi Diani.

Ovog puta Kate nije štedela, pa je vrat i dekolte ukrasila bogatom ogrlicom sa visećim dijamantom koja prati V liniju izreza haljine. Svoj outfit lepotica je zaokružila minđušama načinjenim od bisera i dijamanata. 

Na svečanosti je naravno bila i kraljica Letizia, prelepa u crvenoj haljini spuštenih ramene, ali sudeći po stranoj štampi, izgleda da je joj je Kate ukrala slavu. Kakvo je vaše mišljenje, koja kraljevska dama je odnela pobedu u stilu sinoć? 

Dok se lepa Letizia opredelila za ovu crvenu haljinu..