"Period između 17 i 25 godine bio je izuzetno težak, ovo je vreme kada sam imala najmanje sampouzdanja. I baš tada naišla je uloga zahvaljujući kojoj sam shvatila koliko sam zapravo snažna."

U filmu The Age Of Consent, Helen se pojavljuje potpuno naga. Iako je njena gluma maestralna, 1969. godine u Velikoj Britaniji mediji nisu bili naklonjeni ovom segmentu, već činjenici da se pojavila gola.

Naime, već tada glumica je bila član najcenjenije pozorišne trupe u zemlji - Kraljevskog Šekspirovog Udruženja, dokazavši svoj talenat ulogom u Lady Machbet.

Ipak, sve to je netragom zaboravljeno onog trenutka kada se obnažila za ulogu, te je na račun ovog momenta od poznatog engleskog voditelja dobila niz seksističkih komentara. Iako mlada i neskusna, snašla se i uspela je na svaku opasku da mu odgovori, mada joj je bilo vidno neprijatno.

Tom prilikom voditelj ju je nazvao seks simbolom, zbog čega je Dame Helen Mirren i te kako u opravdanoj poziciji da govori o proklamovanju ženskih aitributa u medijima.

Nedavno je na Lorealovoj konferenciji u Kanu upitana od strane novinara šta misli o Kim Kardashian West, odgovorila vrlo učtivo sledeće: "Ne zanima me porodica Karadashian. To je fenomen koji ne nalazim dovoljno interesantnim da bih na njega trošila vreme. Ipak, smatram da je jednostavno divno što je došlo vreme u kome je dozvoljeno da posedujete zadnjicu."

Tokom konfencije još jednom se nadovezala na Kardashianove, ali se ovaj put tema ticala mladih u današnjem vremenu koji se više no ikada bore sa nedostatkom samopouzdanja.

"Sigurna sam da su društvene mreže dobrim delom odgovorne za ovaj problem, kao i da svi doživljavamo jednu vrstu medijskog zlostavljanja zbog sveopšte dostupnosti online sadržaja u svakom mogućem trenutku. Realiti programi koji proklamuju glamur i lepotu, poput Kardashianovih, igraju takođe veliku ulogu u ovom problemu. Oni stvaraju osećaj da bismo trebali da imamo savršen život i savršeno skupu torbu, kao i sve ostalo, te ukoliko to nemamo da treba da se osećamo vrlo loše."

Ipak, glumica ima recept za preživljavanje ove Kardashian ere.

"Mnogo ljudi se oseća usamljeno u ovom trenutku, a najvažniji element je saznanje i razumevanje ovog problema, a to je činjenica da nisu jedini i da zapravo nisu sami. I drugi prolaze kroz isti period u životu. Zato ne postoji univerzalni savet za sve, ali ja lično smatram da biste trebali da radite nešto sa sobom. Smatram da vežbanje mnogo pomaže u svemu, pogotovo da se psihički osećate bolje, a to je i dobar način da kontrolišete svoj um. Pogotovo joga, ona se u potpunosti bavi meditativnim procesima."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/