Islamski praznik Ramazan (na arapaskom Ramadan) počeo je prošlog petka. Ramazan je deveti mesec u islamskom kalendaru i predstavlja za sve vernike islamske veroispovesti sveti mesec u kom je počela objava Kurana.

Ovaj praznik obeležava se i na dvorovima svih arapskih kraljevskih porodica pa i jordanske. U čast Ramazana lepa Rania od Jordana ugostla je grupu istaknutih Jordanki na malom ženskom ručku. Rania koju smo proteklog meseca videli u Kanu na crvenom tepihu u Givenchy couture modelu na humanitarnom događaju koji je organizovala Naomi Campbell, i ovog puta je briljirala u domenu stila.

Za to je mahom zaslužna prelepa midi haljina kobalt plave iz Prabal Gurung pre-fall kolekcije. Svilena haljina zatvorenog dekoltea i dugih rukava sa tilom koji je uzanoj silueti kroja dodao malu dozu lepršavosti i prozirnosti kod trapezastih rukava i malo šire, donje suknje, savršeno je pocrtala kraljičinu sjajnu figuru.

Kraljičina kestenjasta kosa prepuna plavičastih prmaneova, njen osmeh, smokey eye i odlični aksesoari u vidu teget salonki, crrno-bele torbe i statement ogrlice učinili su da Rania izgleda vrlo otmeno, moderno i sveže.

Samo nekoliko dana ranije Rania je demonstrirala kako nije samo fan modernih komada s potpisom najvećih dizajnera današnjice, već da je neko ko neguje i tradicionalnu arapsku odeću.

Pogledajte na sledećoj stranici beličastu kreaciju koju je ponela Rania:

PageBreak

Prekrasna bela haljina sa plaštom čija postava predstavlja etno print karakterističan za orijentalni tekstil bila je kraljičin izbor za 71. godišnjicu od nezavisnosti Jordana.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/