Sorry Kate, but not sorry jer kad je neko bolji, onda je prosto bolji. A španska kraljica Letizia ako nas pitate ima daleko bolji stil od lepe Kate, koja polako postaje dosadna birajući stalno jedne te iste kombinacije i krojeve.  

Za razliku od nje Letizija koja je isto fan sofisticirane klasike ne beži od seksi kože, printa, dizajnerskih upečatljivih komada, svetlucavog materijala što je doprinelo da njen stil izgleda dinamičnije, urbanije i nekako atraktivnije.

Da joj posebno od ruke idu državničke posete pokazala je juče kada je zajedno sa suprugom, španskim kraljem Felipeom VI ugostila novoimenovanog predsednika Argentine, Mauricija Macrija i njegovu elegantnu suprugu Julianu Awadu.

Gala večeri u kraljevskoj palati u Madridu prethodio je prvi susret na kom su dame briljirale stilizovane u puderaste kombinacije, izgledajući superstilizovano i prefinjeno.

Dok se Letizia pojavila u elegantnom, svetloružičastom kostimu stilizovanom tankim kaišem, njena prelepa gošća se opredelila za raskošni vuneni kaput lavanda ljubičaste boje sa smeđim krznom koju je nadogradila Valentinovim Rockstud štiklicama iste nijanse.

Pogledajte na sledećoj strani kako su španska kraljica i Prva dama Amerike izgledale na gala večeri...

PageBreak

Večera je bila daleko ozbiljniji iako opušteniji događaj ali dame su demonstrirale umeće i za gala stilizovanje. Awada koja polako ali sigurno postaje naša omiljena Prva dama (sorry Melania!) na svetu, se pojavila u dugačkoj svetloružilastoj haljini svetlucavog materijala, opšivenoj kristalima, dok je Letizia bila formalnija, odevena u maksi crnu haljinu zatvoreng dekoleta. Elegantnu punđu španska kraljica je stilizovala krunom. Zanimljiv detalj kod obe dame su bile zvanična trake koje su predstavljale boje Argentine i Španije.      

Od kada je njen suprug postao predsednik Argentine (decembar 2016), Awada je uspela da osvoji veliki broj svojih sunarodnika ali i ostatka sveta svojom milom, a opet atraktivnom pojavom i fantastičnim stilom. Njen profil na Instagramu ima već sada preko 756 000 pratilaca koji redovno prate njenu svakodnevnicu koju pored supruga čine i dve ćerke, Antonia iz ovog braka i Valentina iz prethodnog.

Ono što ljudi vole kod Juliane je njena iskrenost i nonšalancija sa kojom priča o svemu pa i seksu. Kada su je novinari jednog argentinskog lista upitali kakav je predsednik u krevetu, Awada je odgovorila: Pa valjda vidite kako srećno i zadovoljno izgledam! Sam predsednik Macri pre 4 godine je otkrio novinaru da on i supruga imaju srećan ispunjen brak i redovan, sjajan seksualni život: Moja supruga je vrlo seksualna žena, nezaustavljiva je."

Par se inače upoznao pre 8 godina u teretani gde su imali zajedničkog trenera.

Letizia (44) je takođe dama od stila i majka 11-godišnje Leonor i 9-godišnje Sofije. 

“Letizia je veoma upućena u modna dešavanja. Ona prati trendove i ne ustručava se da isproba neke. Istina je, sve što ona ponese, rasproda se neverovatnom brzinom," izjavila je Empar Prieto, urednica u magazinu S Moda.

Iako su je neki mediji pre nekoliko godina napali da je previše slobodna i da se ne pridržava osnovnog dress code koji nalaže dužinu do kolena i izbegavanje krojeva koji previše otkrivaju figuru, Letizia po svim anketama je među top 5 najomiljenijih žena u Španiji.

Inače, Letizia i Awada su nastavile druženje i u narednim danima. Sjajan stil nije izostao, već naprotiv bio je jednako impresivan, a dame su se očito dobro upoznale i sprijateljile pa očekujemo da ovaj susret bude početak jednog lepog prijateljstva.     

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/