Svečana dodela prestižnih nagrada je održana noćas u hotelu Beverly Hilton u Los Anđelesu. Ulogu domaćina na 74. po redu Golden globes nagradama po prvi put imao je komičar Jimmy Fallon koji je kroz svečanost vodio okupljenu holivudsku elitu, ali i višemilenijumski auditorijum pred malim ekranima.

Predviđanja su se pokazala tačnim pa je tako apsolutni pobednik ovogodišnje dodele mjuzikl ''La La Land'' koji je globuse osvojio u čak 7 kategorija - za najbolji film u kategoriji komedija/mjuzikl, najbolji redatelj, scenario, najbolja muzika, najbolja orginalana pesma, a nagrade su osvojili i glavni glumci filma Emma Stone i Ryan Gosling.

Aaron Taylor-Johnson u Fordovim "Noctural animals" i Viola Davis u "Fences", adaptaciji predstave, proglašeni su najboljim sporednim glumcima."Moonlight", film o mladom crncu homoseksualcu koji raste pored majke zavisnice, osvojio je Globus za najbolju dramu dok je sasvim zasluženo i očekivano Casey Affleck proglašen za najboljeg dramskog glumca u "Manchester by the sea".

Francuski film "Elle" proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku a njegova glavna glumica Isabelle Huppert za najbolju glumicu. Zbog sjajne karijere i doprinosa sedmoj umetnosti nagradu za životno delo Cecil B. DeMille Award dobila je glumica Meryl Streep koja je do sada imala čak 30 Golden globes nominacija.

Naravno, jednaku pažnju pored nagrada su izazvale zvanice na crvenom tepihu i njihov izbor za glamuroznu dodelu...

Dok je Emma Stone razočarala jednoličnom, neupadljivom Valentinovom kreacijom, nalik starijoj koleginici Nicole Kidman koja je ovoga puta takođe bila neprimetna i bleda pojava u Alexander McQueenu, najveće ocene su dobile Evan Rachel Wood koja se opredelila za smoking Altuzarre, zatim Blake Lively koja je izgledala kao stare filmske dive u glam Versace kreaciji sirena kroja.

Versace je bio izbor i Reese Witherspoon i Naomi Campbell. Ipak ostaje činjenica da je onaj raskošan glamur izostao. Čekamo Oskare da poprave red carpet početak nove 2017!

Pogledajte u galeriji top 14 kreacija sa dodele...

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Golden Globes je otvorio sezonu filmskih nagrada, ali i red carpet događaja u 2017. godini, te su najveće holivudske zvezde iskoristile priliku da pokažu svoja najglamuroznija izdanja!