10 lekcija Cindy Crawford za karijeru u modelingu

Foto: Profimedia

14. 11. 2016.

Jedna od najuspešnijih manekenki koja je vladala scenom devedesetih, otkriva pojedinačne trikove i savete kako da unapredite svoju karijeru, ali i kvalitet života...

Cindy Crawford- supermodel, manekenka i mogul, poznata je po briljantnoj manekenskoj karijeri, ali i uspešnom i glamuroznom životu koji nikada nije bio tema žute štampe. 

Od kada je otkrivena od strane skauta, Cindy je sarađivala sa najvećim imenima iz sveta modne industrije, od luskuznih modnih kuća do legendarnih fotografa.

Od objavljivanja autobiografije "Becoming" u kojoj je otkrila relativno nepoznate činjenice o svom životu, poput njene prve reakcije koju je imala kada je videla George Michaelov muzički spot za pesmu Freedom, do raznih iskustava sa putovanja. 

Introspektivna, samoktitična i veoma iskrena, Cindy je u svojoj knjizi ponudila mnogim manekenkama, kao i njenim fanovima veliki broj saveta i motivacionih priča, koje mogu unaprediti kvalitet života i samu karijeru.

U nastavku izdvajamo njenih 10 najboljih saveta...

Manekenstvo je mnogo više od prazne ekspresije

Uvek pridajem zasluge Richardu Avedonu koji me je naučio kako da uradim dobru naslovnicu. On je uvek insistitrao na važnosti da ja, kao model, uvek imam ideju u glavi kada sam ispred kamere. Takođe, Richard mi je na odličan način pokazao kako da gledam dalje od kamere, između svakog klika fotoaparata. Mogu da kažem da i danas to radim. 

Dok mlado devojačko lice može biti dovoljno zanimljivo čak i kada ima praznu ekspresiju, Richard nikako nije hteo da vidi to "prazno lice". Ako ste na snimanju odlutali u mislima, razmišljajući o hrani ili bilo čemu drugom, on je to znao. Zapravo, sve što je on želeo jeste da vidi tu posebnu iskru u očima.

Nisu svi impresionirani vašom naslovnicom

Sećam se koliko sam bila uzbuđena kada je moja prava Vogue naslovnica konačno bila objavljenja. Na aerodromu, na putu za Čikago, uzela sam tri kopije kako bih pokazala mojoj mami i tada sam uzbuđeno prišla prodavačici, nadajući se da će me prepoznati. Ona me nije čak ni pogledala dok je uzimala moj novac. Sve što je rekla je bila: "Znaš da si uzela tri ista magazina, zar ne?"

Manekenke ne bi trebalo da se plaše da kažu "ne"

Znam da je posao modela da svojim veštinama na najbolji način predstavi viziju koju je fotograf zamislio, ali takođe verujem da je posao fotografa da čini manekenku sigurnom. Kada sam uočila da to nije uvek slučaj, shvatila sam da moram da zašititim sebe i da budem glasnija, u slučaju kada nešto želim, i suprotno. Vremenom, naučila sam kako da kažem "ne". 

Ne zaboravite da ste vi uvek izvođač

Fotograf Helmut Newton me je zamislio u kupaćem kostimu i štiklama- tako da sam u ovoj “uniformi” stajala na samom uglu ulice. On je tada spustio šešir na zemlju i ponudio svakom prolazniku da radi polaroid shot sa mnom, u zamenu za 100 franaka. To je bio odličan dil- i ovo smo radili sve dok nismo skupili dovoljno novca za ručak. 

Smejanje je takođe veština

U modelingu, kao što je slučaj i u mnogim drugim poslovima, vaše veštine se poboljšavaju sa vežbom. Vremenom naučite kako da upravljate vašim licem, a na kraju kako da se prirodno smejete- što je veoma važno u ovom poslu.

Pročitajte na sledećoj strani preostale predloge lepe Cindy....

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...