Dok svi s nestrpljenjem iščekuju film "Jackie" u kom ikonu stila i bivšu Prvu damu Amerike glumi krhka Natalie Portman, u realnom životu jedna dama ne prestaje da kanališe autentičan stil legendarne Jacqueline Kennedy Onassis koja je bila oličenje elegancije i otmenosti.

Miljenica britanske štampe i javnosti, lepa Kate Middleton prvi put je otišla u neku zvaničnu posetu u solo varijanti, bez supruga, princa Williama.

Vojvotkinja je u Holandiju stigla juče, a sam dolazak je obeležila elegantnim kostimom Catherine Walker, u nežnoj, svetloplavoj boji. Damsko izdanje od krepa i vune je sve podsetilo na slavna izdanja Jackie O., koja je gajila posebnu ljubav prema kreacijama koje je proslavio Chanel ali i Balmain, a tiču se mahom ženstvenih, otmenih kostima koji su idealni za zvanične posete stranim zemljama.  

Ukrojen sako i pencil suknja su definitivno klasika koju je često šetala Jackie, sve sa krupnom dugmadi i velikom kragnom. Da bi sličnost bila što veća, pobrinula se Kate koja je svoju kestenjastu kosu podigla u prefinjenu lady punđu, nadogradivši look bisernim minđušama i nude salokama.



Tokom prvog dana Kate je obišla i muzej u kom se nalazi čuvena Vermer slika "The Girl with the pearl earing" što su fotografi ovekovečili na jedan simboličan način fokusirajući ugao pod kojim su se videle obe minđuše - i ona na slici, kao i ona na vojvotkinji.

Samo dan pre, Kate je bila žustro "napadnuta" od strane modnih kritičara koj su njenu cvetnu haljinu u kojoj se vojvotkinja pojavila na obeležavanju Međunarodnog dana mentalnog zdravlja u Londonu, kao bapsku i neprimerenu za letu Kate.