Burberry revija na LFW je nalik Diorovoj na PFW. Najprestižnija, najiščekivanija, spektakl koji uvek ima najbolji prvi red. A ovogodišnji show je privlačio još veću pažnju novinama koje je brend najavio proteklih meseci.

Naime, magičan prostor Kensington Gardena je zamenjen Makers Houseom u 1 Manette Street ulici, zatim tu su odluke britanske kuće da prikaže od sad pa nadalje kolekcije "see now, buy now" kao i da istovremeno predstavi i muške i ženske kolekcije na jednoj reviji.    

Kao i prethodnih godina, brend je privukao verne Burberry ambasadore kao što su Samantha Cameron, Alexa Chung i Cara Delevingne, koje su predvodile VIP zvanice, odevene u modele kuće. Pored ove trojke, videli smo i glumicu Lily James koja je zaštitno lice Burberry parfema.

Naravno show nije propustila ni Anna Wintour, kao i iskusna i slavna Erin O’Connor koja ne propušta nijednu Burberry reviju.

Alexa se na reviji pojavila u uzanoj, svetlucavoj disco haljini mini dužine, decentnog cvetnog dezena u zagasitoj nijansi ružičaste i zelene, na crnoj podlozi, ispod koje je obukla od belog tila košulju čija viktorijanska kragna je začinila kompletan look na jedan kostimiran način.

Kratke, rokenrol čizmice sa srebrnim nitnama, neutralna, nežna šminka i kosa, nehajno zavezana u romantičnu punđicu sa GIRLS šnalom koja je takođe svetlucala kao najblistaviji dijamant, su na savršen način zaokružile ovaj shinny look Birtanke.

Nasuprot nje, Cara Delevingne je privlačila najviše pažnju novom tetovažom, odevena u gotic, malu crnu haljinu od mešavine somota, pamuka i pliša, koju krasi raskošan i sitan plise, preko koje je prebacila kratak plašt.  

A kolekcija?

Za samu kolekciju kao glavna inspiracija je poslužila Nancy Lancester, tačnije njeni raskošni enterijeri i eksterijeri, ali i roman Virginije Woolf "Orlando".

Naš crush? Torba "The Bridle", satchel mini model, inspirisan torbicama koje su se nosile na jahanju, sa kratkim kaišem, animal print ili Burberry tartan teksturom, Burberry logom i zlatnim nitnama i alkama. Malo remek-delo.

Drugi crush je bio naravno rezervisan za modele jakni, inspirisanih military jakama iz 18. veka, a ne smemo da zaboravimo ni na viktorijanske kragne, kao i pijama top bluze koje su savršeno prenele Burberry dnk prepun zagastitih boja i decentnog printa.

Ipak, nisu svi oduševljeni Burberry idejom koja omogućuje svima da ove iste modele već od danas kupe u Burberry butiku u Regent Street ulici. Iako su stopama britanske kuće krenuli i Tom Ford, Ralph Lauren i Tommy Hilfiger, Karl Lagerfeld smatra da je ta odluka pogrešna.

"To je smejurija, haos. Morate ljudima dati vremena da razmisle, da im se slegnu utisci, da vide šta odgovara njihovom stilu, pa da tek onda naruče modele i torbe, i to nakon što ih urednici i fotografi uslikaju u prekrasnim editorijalima, predstavljajući ih kako im i dolikuje, zajedno sa ostatkom ne bi li dali kupcima širu sliku. Ako se ne slažete sa mnom, pa onda smo blizu kraja." 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija