Odela nisu rezevisana samo za gospodu, već i za dame. Doduše, ne sve dame, jer da biste nosili odelo potreban je stav, samouverenost i jedna mala doza arogancije, ako shvatate šta želimo da kažemo. To dokazuju dame koje često biraju odela ispred skupocenih, prelepih haljina.

Marlene Dietrich, Twiggy, Kate Blanchett, Emma Watson, Angelina Jolie, Olivia Wilde, Mira Duma, Gwyneth, Cara, Alba, Victoria, Alexa... samo su neke od dama koje smo često, kako na crvenom tepihu, tako i van njega viđali u strukiranim, moćnim odelima koje su pomenute dame tek nadograđivale tragom crvenog ruža, salonkama i zalizanom kosom za taj silk look koji ide savršeno uz bilo koje kvalitetno odelo.

Među tim damama je i Julianne Moore koju smo primetili na Variety’s Women of Power događaju u Njujorku odevenu u klasično, a opet stilizovano odelo u stilu ležernih, funky sedamdesetih zaokružila belom košuljom i crnom svilenkastom, oversize mašnom.

Njena duga riđa kosa i špicatse čizme od prevrnute kože ućinile su da Julianne izgleda sofisticirano, a opet nekako casual i chic.

S druge strane, zvezda serije "Game of thrones", Emilia Clarke na crvenom tepihu CinemaCona pojavila se u predivnom crvenonaradžastom odelu koje joj odlično pristaje.

Emilia je hrabro izabrala odelo bez majice ili košulje ispod gornjeg dela, otkrivši diskretno dekolte. Jarka boja je otvorila njen porcelanski ten i boju kose. Kompletan look, Clarke je iskombinovala uz neobične špic štikle s narandžastim i crnim detaljima koje su celoj kombinaciji dale pomalo edgy izgled.

Od nakita, Emilia je stavila samo sitne naušnice, a celi look je upotpunila jednostavnom šminkom blistave kože i narandžastim ružem na usnama.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija