Freja Beha Erichsen još od 2005. godine sinonim je za IT devojku u svetu modelinga.

Krasi je odsečnost, avangardnost, lepota i naravno profesionalizam kojim pristupa svakoj reviji ili slikanju.

Autentičan stil i messy lokne su njen zaštitni znak, ali i atributi koji su joj omogućili da poslednjih 10 godina bude jedna od najzaposlenijih cura. 

Koje modne trikove si počela da praktikuješ od kada si u svetu mode?

"Verovatno sam jedna od retkih koji se slažu sa trendom "less is more" i prema tome trudim se da moj stil oblačenja odiše jednostavnošću. Najgore što može da vam se desi jeste da preterate u modnim detaljima."

Poznato je da si ranije vrlo često sama stilizovala svoju frizuru. Da li je to i dalje slučaj?

"I dalje volim da se dočepam makaza, ali za moju frizuru su sada zaduženi ljudi koji se zaista razumeju u taj posao."

Mnoge devojke se ne bi usudile da se same šišaju. Kako je to tebi pošlo za rukom?

"Ne mislim da je to toliko teško. Smatram da su mnoge devojke sposobne da same odrade taj posao. Važno je samo da sečete pod različitim uglovima, jer ukoliko budete pokušale da se ošišate na ravno, verovatno nećete dobiti željeni razultat."

Da li se tebi nekada desilo da uništiš kosu?

"Bilo je sitacija kada sam se previše opustila sa makazama. Međutim to je samo kosa, za par nedelja će ponovo da poraste. Kada se tako nešto desi, uvek postoje frizeri da poprave štetu."

Već 10 godina se baviš modelingom. Koji bi savet dala samoj sebi da si na početku karijere sa znanjem koje trenutno poseduješ?

"Upravo sam o tome diskutovala sa prijateljima pre par dana. Mislim da ne postoji neki određeni savet koji ti može pomoći u ovoj profesiji. Važno je da budeš opušten i da ništa ne shvataš previše ozbiljno."

Pretpostavljam da je to lakše reći nego uraditi?

"Slažem se. Moraš se voditi time da znaš ko si, koliko vrediš i pokazati to i drugima."

Baviš se poslom koji zahteva dosta putovanja, te sigurno imaš neku sitnicu koja te smiruje i čini da se osećaš sigurno tokom dugih letova sa jednog na drugi kraj sveta?

"Muzika je sa mnom gde god da idem. Alabama Shakes, Benjamin Clementine - na čijem sam koncertu bila skoro u Njujorku i naravno Björk. Takođe volim da slušam radio i teme o kojima se na istom polemiše. I naravno knjige, uvek ponesite knjige kada putujete."

Šta čitaš trenutno?

"Trenutno čitam nekoliko različitih štiva. Pažnju mi u poslednje vreme okupira Murakami, kao i "A writer's diary" Virginie Woolf. U zavisnosti od toga kakvo mi je raspoloženje, Tom Robbins je jedan od mojih izbora."

Da ti se desi da prospeš kafu na garderobu i moraš za 10 minuta da odabereš novu kombinaciju u H&M prodavnici, šta bi kupila?

"Verovatno bih izabrala neku casual varijantu. Uglavnom nosim crni skinny jeans u kombinaciji sa jednostavnom belom majicom, tako da bih se odlučila za nešto u tom fazonu."

Poslednje pitanje.Kako je mesec mart sav u duhu žena, koga bi od slavnih ženskih ličnosti istorije pozvala na večeru ili žurku?

"Volela bih da to bude Emily Dickinson, Virginia Woolf, PJ Harvey ili Björk. To bi bila odlična postava za večeru. Jake žene, jaki stavovi, čini mi se da bih uživala u takvom okruženju."

Priredila: Violeta Vasiljević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija