Lady Gaga je htela da napusti muziku? Da. Možda vam se ne čini da je mama malih monstruma bila u bilo kakvoj krizi tokom svoje više nego uspešne karijere, ali Gaga može tačno da odredi trenutak kad je htela da prestane da se bavi muzikom. 

"Tačno pre godinu dana. ​Artpop nije ispunio moja očekivanja i bio je daleko manje uspešan od mojh ostalih albuma. U tom trenutku sam takođe radila sa Tony Bennettom na zajedničkom jazz albumu, pa sam se nekoliko puta zapitala 'da li uopšte želim da budem još uvek pop zvezda i snimam pop pesme?'. I bila sam u tom trenutku spremna da napustim sve. Samo da sam imala malo više hrabrosti. Ovako sam tek odlučila da malo pauziram. Usporim. Jer, da nisam. Umrla bih od takvog života i histerije koja se oko mene stvorila. Mislim da je tome doprinela činjenica da sam oko sebe imala stvarno tim koji se svim silama trudio da me podigne što više u nebesa. Oni nisu bili spremni da me puste." 

Upravo u tom trenutku Gaga je napravila malu pauzu svesna da kada osvojiš vrh, od tebe se očekuje da nastaviš istim tempom i zadržiš tu top poziciju, a to je nemoguće..., pogotovo jer u tim trenucima zalaganja kada si davao i 110 % sebe, moraš da izgoriš, osetiš neko zasićenje jer si čovek od krvi i mesa, a ne mašina.

"Ljudi misle da mi svi možemo u bilo kom trenutku da sednemo za klavir i napišemo novi hit. Ja sam došla u jedan period kada pune dve godine nisam mogla da napišem nijednu pesmu. Za Artpop sam se više bavila elektronskom muzikom jer mi je bilo mrsko da sednem za prokleti klavir. Osetila sam se previše emotivno, ranljivo. Krenula bih da pišem i komponujem neku pesmu ali bih shvatila koliko je glupava, besmislilena ... Pritom, u samom vrhu nije dovoljno da budete samo umetnik već neka vrsta fashion robota. Zašto je to tako? Zašto ne možemo samo da budemo umetnici? Zar nije talenat najbitniji? Iskreno, mislim da jedino Adele funkcioniše prema tome. Ona je umetnik i oslanja se samo na svoj glas. To je njeno moćno oružje. Kao i Bruno Marsa. To sam uostalom naučila od Tonyja. Ako zapostaviš svoj talenat i postaneš mašina, kad tad ćeš biti van igre."   

U razgovoru za Billboard, Gaga je takođe otkrila da je sa dolaskom tridesetih godina dobila neku zrelost koju nije imala pre...

"Mislim da sam najviše postala svesna sveta koji ne očekuje da žena u tridesetim ostvari uspeh jednak onom u dvadesetim. A to se desi preko noći. Ja sam sada za mnoge generacije starija žena što me krajne iritira. Jer, ja nisam f-king stara žena! Daleko sam seksepilnija, svesnija, moćnija i mudrija nego pre 3, 4, 5 godina. Dosta mi je trebalo da promeni samu sebe i način na koji posmatram svet oko sebe, ali nijedno iskustvo me nije slomilo, samo me je činilo jačom i uspešnijom. Postala sam borac. Želim da pokažem ženama kako ne moraju da imaju 19 ili 21 godinu da bih izbacile svoj prvi hit. To može da vam se desi i u 35. godini!! Morate samo da verujete u sebe. Takođe, nije potrebno da prodajete sve da biste uspeli. To je tako tužno. Fokusirajte se na talenat. Ja sam tako mislila i evo zamalo da eksplodiram na pragu tridesetih. Srećom, opametila sam se i sada sam spremna za totalno drugačije i novo poglavlje u životu."     

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija