Dok svi mediji i dalje pišu o ekstravagantnom venčanju između najpoznatije kineske glumica današnjice i njenog verenika koje je koštalo, ni manje ni više nego 43 miliona dolara, odnosno 200 miliona juana, nas je zaintrigirala sama dama koja je za svoje venčanje potrošila više i od Kim Kardashian. 

Pa ko je Angelbaby?

Popularna glumica Angela Yeung, poznatija kao Angelbaby privukla je svetsku pažnju tek ovim skupocenim venčanjem za Huanga Xiaominga, kineskog glumca, pevača i foto modela, ali je zato u rodnom Hong Kongu i Kini velika glumačka i modeling zvezda.

Angela je u dobi od 14 godina potpisala za Style International Management agenciju kada je za umetničko ime izabrala upravo Angelbaby ( kombinaciju njenog imena i nadimka baby). Ubrzo po potpisivanju Angela je snimala editorijal za editorijalom, ali u sam vrh popularnosti ju je lanirao sajt Tweet Love Story, social media web platforma koja daje priliku fanovima da tvituju i pričaju sa svojim idolima.  

Sam koncept je imao neverovatan uspeh dok je sajt postao jedno malo carstvo poznate glumice i manekenke koja ima preko 60 miliona pratilaca na Weibo, kineskoj društvenoj mreži + 3.5 miliona na Instagramu.

Mediji su od tada pratili svaki njen korak s fokus na veze ali i njen izgled koji je često bio meta diskusija na netu s temom "da li je ili nije podvrgnula se nekim hiruškim zahvatima?". Međutim, nalik njenoj američkoj koleginici i Angela je odbijala da prizna jasno braneći stav da je za njenu lepotu "kriva" isključivo genetika i majka prirode.

Angela je veliki fan mode i njen garderober je prepun komada s potpisom Diora, Simone Riche, Balenciage ali i kineske modne kuće Masha Ma koja poznatu glumicu često odeva za filmske premijere. Na polju sedme umetnosti, Angela je upravo zakucala na vrata Holivuda dobivši glavnu ulogu u filmu Independence Day: Resurgence u kom glumi kraj Liama Hemswortha.

A venčanje?

Dior na čijoj poslednjoj reviji je Angela sedela u prvom redu je dizajnirao dramatičnu, balsku haljinu dok je Chaumet dizajnirao raskošan dijamantski prsten od 6 karata.   

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija