Crazy, sexy, cool... osamdesete su bile i ostale jedne od najprepoznatljivijih dekada ne samo u modi, već i muzici, kinematografiji, enterijeru.

Uvek na ivici kiča, osamdesete su "flertovale" sa predimenzionalnim krojevima, detaljima u jarkim nijansama, megalomanskim frizurama i napadnom šminkom. Samo su najspretniji i najsmeliji uspevali da se izbore sa popularnom dekadom koju su u današnju modu najpoznatiji dizajneri vratili u daleko pročišćenijoj, jednostavnijoj i decentnijoj formi.

To se posebno odnosi na oversize modele i obla, naglašena ramena, jedan od najupečatljivijih detalja slavne dekade i njen možemo slobodno da kažemo zaštitni znak.

Osamdesete je ovih dana nosila i Lily Rose Depp, dama o kojoj bruji ceo svet.

Dok je za svečano otvaranje postavke posvećene Chanelu Liy izabrala zabavnu haljinu u nežnoj nijansi ljubičaste s primesama ružičaste boje, u stilu 60-ih, za sam dolazak u Satchi galeriju u kojoj je glamurozno otvorena izložba Mademoiselle Prive, mlada Lily je izabrala predimenzionalni vuneni sako/blejzer u sivkastoj boji, naglašenih ramena koji je izgledao kao da ispod njega ćerka Vanesse Paradis i Johhnyja Deppa nije obukla apsolutno ništa!

U društvu majke, Lily je izgledala kao da se teleportovala iz osamdesetih. Kratka, ravna kosa, crveni ruž na usnama, kratke čizmice i oversize sako nalik malo kraćem kaputu ispod kog je tek provirila mini crno-bela suknja savršeno su nadogradili ovaj look kojim je Lily dokazala da nije samo ćerka poznatih i nova muza Karla Lagerfelda, već i cura koja modu itekako oseća i sa kojom voli da se poigra.         

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija