U Holivudu to polazi za rukom Emmi Stone, Angelini, Julianne Moore i tek još nekolicini glumica. Jedna od dama koja uvek izgleda moćno bilo da je u neon odelu muškog kroja ( i to jarkoružičaste boje) ili u čipkanoj, romantičnoj kreaciji Valentina, Cate očara ne samo poklonike filma, već i modne kritičare koji smatraju da elegantna Cate spada u krug najbolje stilizovanih glumica.    

Australijska glumica, inače veliki fan Armani kreacija ali i moćnih color block izdanja koje potpisuje Celine ovih dana promoviše svoj najnoviji film Carol. Tokom ovog vikenda smo je uočili na festivalu NewYork Film Festival u više nego gotik izdanju.

Cate se pojavila u haljini relativno nepoznatog dizajnera Yacine Aoudai, francuskog dizajnera alžirskog porekla čija baza je u Marseju. Upravo je Yacine (35) osmislio specijalno za Cate i ovu priliku smelu, moćnu haljinu midi dužine od tila i vune, nalik nekoj gotičkoj haute couture kreaciji. 

“Nema dizajnera koji nije poželeo da radi sa njom. Ona je personifikacija gracioznosti, elegancije i savremene lepote," izjavio je dizajner koji je radio za Balmain pre nego što je pokrenuo sopstvenu liniju prošlog jula. 

A haljina, stvarno jedno malo remek-delo! Naime, vunena haljina je opšivena sitnim kristalčićima koji su joj dali taj otmen, skupoceni izgled, dok su rukavi i dekolte od tila koji krasi desen u stilu gotik cvetnih tetovaža te izgleda kao da je Cate obukla majicu ispod luksuzne haljine.

“Pa da, na haljini se nalazi desen koji je napravljen na osnovu mojih ličnih tetovaža. Pomislio sam zašto da ne napravim couture tatoo haljinu i prvo što mi je napamet palo je da osmislim print koji će izgledati kao da se neko poigrao sa tušem za tetoviranje, a opet svaki motiv je savršeno utisnut. Zbog tila kompletna haljina je dobila i taj romantičan vajb, a sam kontrast heavy i dramatične vune sa nežnim tilom i gotik printom je doprineo da Cate izgleda čarobno, nesvakidašnje i netvarno."  

Ne možemo više da se složimo sa njim! Stvarno čarobno i nesvakidašnje izdanje australijske glumice!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija