Ne, nije u pitanju prvoaprilska šala, već čista istina: holivudski glumac je novi student škole Central St. Martins na kojoj su modu pohađali neki od najvećih dizajnera sveta, poput Johna Galliana, Alexandera McQueena, Phoebe Philo i Stella McCartney. 

Kako prenosi magazin Dazed, 55-godišnji glumac, zvezda filma THe Legend of Zorro je već dve nedelje na kursu u prestižnoj londonskoj školi na studijama za pattern-making. 

Pre dva dana sam glumac je postovao fotku na kojoj se nalazi iza nekoliko lutki koje se koriste za model, ispod koje je postovao tekst: "Već je prošlo dve nedelje od kada sam na studiji u Central St Martins školi. Časovi su intenzivni, uzbudljivi, ozbiljni i zabavni."  

Iako Banderas nije otkrio, mediji pretpostavljaju da je poznati glumac upisao letnje kurseve koje drži škola tokom letnje pauze i koji nude kratak i brzi kurs dizajna, visoke mode, stajlinga, krojenja, ilustracija i fotografije.

Bivši suprug Melanie Griffith se u međuvremenu pojavio u showu Loose Woman još u martu kada je otkrio da namerava da upiše pattern maker u nekoj od modnih škola. 

“To je nešto što priželjkujem odavno, a Saint Martins je jedna od najboljih škola na svetu, pa pretpostavljam da ću tamo upisati željeni kurs. Znam da će mi trebati malo vremena da se uhodam jer to je dijementralno različito od režiranja i glume, ali jedva čekam da steknem znanje na ovoj teritoriji."

Banderas je otkrio da se oseća veoma mlado, nakon ove odluke, ali da nema nameru da napušta svet filma – već da nastavlja da glumi i režira punom parom.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija