Dobro, nismo preterano iznenađeni, jer najplaćenija glumica Holivuda je američka miljenica i zvezda serijala Hunger Games, Jennifer Lawrence! Naime, Forbes je baš jutros objavio svoju godišnju listu najplaćenijih glumaca na svetu, a prvo mesto u ženskoj kategoriji je osvojila Lawrence sa zaradom od 52 miliona dolara! 

Jennifer je zaradila čak 16, 5 miliona više nego drugoplasirana Scarlett Johansson! Na suprotnoj strani, u "male" sektoru, treći put zaredom titulu najplaćenijeg je osvojio Robert Downey Jr (80 miliona), kome to mesto već 3 godine obezbeđuje glavna uloga u serijalu Iron Man!

Nejednak položaj glumaca i dalje predstavlja problem o kome su prošle godine pričale i Lawrence i Charlize Theron koje su skrenule pažnju na činjenicu kako su njihovi angažmani daleko ispod onih koje dobijaju njihove muške kolege.

Kako mediji prenose, Theron je za film The Snow White and the Huntsman tražila 10 miliona više od ponuđenog, ne bi li bila izjednačena sa kolegom u filmu, Chrisom Hemsworthom. To je nadahnulo mlađu koleginicu Lawrence da zauzme isti stav prilikom sklapanja ugovora za film Passengers.

Dugotrajni sastanci i pregovori su rezultirali još boljom pozicijom Lawrenove koja je zaradila 20 miliona, čak 8 više od kolege Chrisa Pratta! 

Mali korak za Holivud, ali veliki za žene?

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija