Ko bi rekao da će prodaja bebi pelena i ostalih proizvoda doneti toliko novca Jessici učinivši je jednom od najbogatijih žena u Americi. Ali, to se upravo desilo jer je ova prelepa glumica na najnovijoj Forbes listi najbogatijih i najuspešnijih žena na svetu!

Albinih 20 posto deonica u kompaniji Honest koja se bavi proizvodnjom i prodajom ekoloških preparata i proizvoda za bebe i kuću vredi 340 miliona dolara! Brineta je tako prešišala Beyonce, ali i sve ženske rukovodeće direktore iz kompanija Yahoo i YouTube.

Da se podsetimo, Jessica je pomogla osnivanje firme sa 6 miliona dolara koliko je uložila u startu kada se kompanija bavila samo baby proizvodima poput proizvodnje pelena i maramica. Danas se Honest bavi daleko većim spektrom proizvoda koji uključuje i preparate za kosu i kožu, ali i kuću. 

“The Honest Company je imala neverovatan rast! U prvoj godini (2012), Honest je imao dobit od 10 miliona, prošle godine brojka je bila na 150 miliona, a ove godine se procenjuje da će kompanija zaraditi čudesnih 250," stoji u saopštenju Forbesa.

Beyonce nije daleko od Jessice sa net zaradom od 250 miliona, ali to joj opet nije obezbedilo bolju poziciju od američke glumice. Iza Jessice je i Paltrow čiji lifestyle Goop je često bio upoređivan sa Albinom kompanijom što se nije svidelo nijednoj glumici.

“Zanimljivo je kako se uspeh poznate žene analizira, kao da je u potpunosti nemoguće i neprirodno da neka žena koja se ostvarila u jednoj sferi postane uspešna i na nekom potpuno drugom polju. Baš se pitam zašto mediji nikada nisu pitali Georgea Clooneyja o destileriji koju drži Puff Duffy? Fascinira me kako žene još uvek moraju nešto da dokazuju," izjavila je skoro Gwyneth kad su je pitali da prokomentariše Albinu kompaniju.

"Jessica je moja draga prijateljica, ali skoro je nemoguće uporediti njen posao sa mojim. Njena kompanija se ne bavi lifestyle produktima, naši sajtovi su koncipirani drugačije. Isti slučaj je sa Reese. Ona je potpuno u modnim vodama."