Nedelja muške mode koja je odražana u junu je imala jedan nesvakidašnji detalj kog pre nismo viđali na revijama muških kolekcija.

Naime, u duhu festivala i velikih koncerata svaku reviju je pratila horda tinejdžerki koje su kampovala ispred vila, palata i muzeja u kojima su se prezentovala kolekcije najpoznatijih dizajnera današnjice.

Razlog? Lucky Blue Smith, 17-godišnji mormonski model koji već sada ima 1.2 miliona pratilaca na Instagramu. 

Da, znamo da revije uvek privuku veliki broj trendsetera, od bizarno stilizovanih blogera do botoksovanih urednika, ali ovo je prvi put da je neka masa došla da vidi određenog modela. 

Međutim, i to se menja! Ispred ulaza na reviju Versacea, 50 cura je u kratkim teksas šortsevima opkolilo ulaz, dok su na Bottega Veneti i Etru neki modeli jedva ulazili u dvoranu od horde tinejdžerki koje su pomahnitalo, držeći iPhone telefone vikale u glas: "Lucky!"  

A objekat njihove fascinacije stvarno zaslužuje svaku pažnju koju trenutno ima. Njegova platinasta kosa, nestvarne, magične oči prelepe plave boje. Ovaj dečko je san snova dok ga kao profi stalker fanatici špijuniramo na Instagramu po kom postuje fotke sebe sa snimanja, maženja sa psima.

Naravno, njegova horda fanova na društvenoj mreži je još uvek mala u odnosu na velike zvezde poput Kim Kardashian (37.6 miliona pratilaca) ili Justina Biebera (31.6 miliona) – ali, ako znamo koliko ima godina i da je muški, a ne ženski model, onda je brojka od 1. 2 miliona takođe za pohvalu!

“Obožavam ga jer je preeelep! Pritom, stalno je live i u kontaktu sa fanovima. Daleko mi je draži i simpatičniji od muzičkih zvezda, iako liči malo na mladog Elvisa," izjavila je Nina (16) koja ga je presrela za fotku i autogram na reviji Balmaina. 

Smith je inače član modeling agencije Next Models LA.

Upravo je vlasnik agencije Alexis Borges otkrio mladića i to prilikom puta u Solt Lejk Siti. Prvi pik nije bio Lucky već njegova sestra Daisy koja je potpisala sa 14 godina ugovor sa agencijom. Posle nje, usledio je ugovor i za Luckyja koji je Alexisa podsetio na mladog Brada Pitta.

“Do tada nismo imali običaj da zapošljavamo klince, ali umeli smo da prepoznamo potencijal brata i sestre, kao i da vidimo buduću zvezdu modelinga."

Luckyjev prvi posao je bio u dobi od 12 godina kada ga je fotografisao Hedi Slimane za japansko izdanje Arena Hommes. Već sledeće godine cela njegova porodica je pozirala za Gap kampanju a naredne je usledila kampanja za Levi’s.

U poslednjih godinu dana Smith je radio sa najjačim imenima poput Moschina, Fendija, Calvina Kleina, Valentina, Prade, a nedavno je postao i zaštitno lice Toma Forda.