Damski stil je odlika ove moćne dame koja u poslednje vreme sve više dokazuje da može da iskorači iz uglađene, prefinjene elegancije i zablista u manje tako ženstvenim i decentnim kombinacijama. Upravo u tim izdanjima, Amal dokazuje da je istinska ikona stila koja je magistrirala u stilizovanju.

(Čista elegencija: Amal Alamuddin blistala u ljubičastom kostimu Giambattiste Vallija)

Iako smo je protekle nedelje viđali u čarobnim Chanel kostimima, haljini na sitne tufne i efektnom i chic kombinezonu za večernji izlazak s potpisom Stelle McCartney, Amal nas je očarala najviše off duty izdanjem koji je na prelepoj advokatici izgledao krajnje mladalački, nonšalantno i u trendu.

(Amal Alamuddin: 10 najboljih prolećnih kombinacija)

Naime, nakon što su je paparaci uslikali na ulicama Londona u uzanoj teget haljini na tufne, popodnevna šetnja supruge Georgea Clooneyja je bila rezervisana za iscepan jeans Citizens of Humanity, savršene mules cipele, Dior torbu, kratku crnu majicu i dugačak ogrtač bez rukava krupnog karo desena u crno-sivoj-beloj kombinaciji. 

(Amal Alamudin u koktel haljini cvetnog printa s potpisom Alexandera McQueena) 

Upravo je taj konstrast off duty komada i grafičkog desena na modelu koji polako postaje IT komad sezone omogućio britanskoj dami da zaseni sve prethodne njene kombinacije iz protekle nedelje.

U nastavku pogledajte ostale Amaline kombinacije: