Na prvi pogled Ruby Rose ima sličnosti s Jolie iz mlađih vremena; magnetična privlačnost, pune usne, prodorne plave oči i neka divlja aura koja je pre petnaestak godina izdvojila slavnu glumicu od šećernih holivudskih plavuša njene generacije.

Ruby je odrasla u Australiji kao dete samohrane majke.

"Živele smo gde god smo stigle. Nekad bismo spavale po tuđim dvorištima, a nekad bismo prespavale kod bake u sobi. U srednjoj školi često sam bila zlostavljena jer nisam izgledala poput većine devojčica. Oblačila sam se kao dečak. Vezala bih grudi sa zavojima kako bi ih sakrila i nosila mušku odeću."

Karijera seksepilne Ruby je započela pre 13 godina kad se prijavila na takmičenje australijskog časopisa Girlfriend koji je tražio novo lice. Ruby je završila na drugom mestu odmah iza svoje bivše devojke, danas poznatog australijskog modela Catherine McNeill.

Njena lepota ipak nije ostala neprimećena pa je ubrzo dobila angažman na MTV-u. Usput je sa svojom novom devojkom, danas verenicom Phoebe Dahl, pokrenula liniju street wear odeće koja je predstavljena u svim važnijim modnim publikacijama, od Voguea do InStyle magazina.

Svetsku popularnost stekla je videom "Break Free" koji skreće pažnju na položaj transrodnih osoba, a koji je sama osmislila, režirala i u kojem igra glavnu ulogu. Ovaj video pozicionirao ju je kao gay ikonu te samo na YouTubeu ima više od šest miliona pregleda.

Međutim, čini nam se da će ipak uloga u popularnoj seriji biti onaj momenat koji će odrediti karijeru "nove" Angie!