Iako ima manekensku građu i visinu, čak i Heidi Klum ne može da iznese svaku kombinaciju. Mi joj ne verujemo, ali tako bar ona tvrdi u razgovoru za sajt američkog Elle izdanje.  

"Svaka osoba ima svoj stil i oblači se drugačije od ostatka. Ono što meni stoji najbolje ne mora da znači nužno da će stajati i vama. Tako u mom ormaru nećete sigurno naći modele suknji A forme, džempere u živopisnim bojama i lepršave modele. To meni uopšte ne stoji. Ja sam više osoba za čiste, ravne forme."

I u tim komadima je mahom i viđamo.

Nemačka manekenka je u razgovoru za elle.com pričala i o svojoj najnovijoj kolekciji, pojavljivanju u poslednjem spotu talentovane pevačice SIE, ali i nekim pravilima odevanja kojih se pridržava.

"U svetu mode sam već punih 20 godina. Probala sam bezbroj modela, skoro svaki kroj koji je neki dizajner osmislio da bih shvatila kako se neka odeća samo dobro fotografiše, ali da uživo na crvenom tepihu ne stoji idealno. Volim da eksperimentišem, da rizikujem sa odećom. Pokušavam da izbegnem konzervativna izdanja, očekivane kombinacije i igram se sa stilovima, trendovima. Volim da izazovem taj "wow" uzdah i da izgledam seksepilno, zavodljivo i neustrašivo. Jednom rečju: moćno! I uopšte mi nije bitno šta drugi misle."    

Na pitanje koji je njen look najluđi koji je do sada iznela, lepa Heidi je odgovorila da je to definitvno onaj koji je nosila na Creative Arts Emmys prošle godine. Haljina prepuna resa u kobalt plavoj.

"Mnogi su prokomentarisali kako sam izgledala kao onaj sunđer za čišćenje kola (smeh). Ali znate šta, u tom trenutku mi se učinila više nego šik i zabavan model i ne kajem se što sam ga obukla."