Kada je pre nekoliko godina Reese Witherspoon snimila jedan film u Memfisu (Tenesi), prokomentarisala je kako se njen rodni kraj prilično transformisao, promenio... Mnošto novih hippie restorana je otvoreno, lokalna muzička scena je procvetala, moda je dobila nekoliko efektnih, stylish makeovera.

"Nisam mogla a da ne primetim kako je većina bila dobro i smelo stilizovana. Da, i dalje se u vazduhu osećalo neko robovanje konzervatizmu i religioznosti, ali veliki broj ljudi koji je došao iz Njujorka i Los Anđelesa je doneo neku svežinu, eklektinu i zabavnu notu koja je Jugu falila. Iako smo mi jedna vesela družina (smeh). Jedino što je falilo, bar iz nekog mog ugla je odsustvo dizajnera i brendova koji na novi način interpretiraju prepoznatljivu južnjačku modu, sve sa all denim lookom, resama i čizmama. Upravo tad sam pomislila kako bi bilo dobro da pokrenem neku liniju odeće koje bi uspela da objedini ženstvenu, modernu modu sa južnjačkim stilom."  

Od ideje do realizacije nije prošlo puno, tek nekoliko godina. Naime, većita plavuša sa Harvarda i najsimpatičnija Južnjakinja u Holivudu, Reese Witherspoon je pokrenula pre nekoliko dana svoju liniju odeće, modnih detalja i kućnih aksesoara pod nazivom Draper James.  

Kompletna linija je nazvana po glumičinim bakom (Dorothea Draper) i dekom (William James Witherspoon) a odlikuje je južnjački stil i moderan kroj koji je već sada naišao na sjajne reakcije javnosti. Kolekcija obuhvata mahom mladalačke modele od denima poput uzanih, skinny pantalona, pencil suknji, košulja sa diskretnim tufnama, prugama i cvetnim motivom belih magnolija.  

Cvet magnolije je inače neka vrsta zaštitnog pečata linije pošto se pojavljuje ne samo na odeći već i na torbama, kaiševima, nakitu i brendiranim kesama koje služe za pakovanje modela. 

foto: Draper James promo

"Modeli su prilično osmišljeni u duhu Juga, što je i bila početna ideja. Dok smo kreirali na umu smo imali ultimate junakinje i dame sa Juga poput Elle Woods, June Carter Cash, ali i lik koji je Sissy Spacek glumila u filmu Badlands (1973) kada je nosila čipkane bluze i ultrakratke teksas šortseve. Dolly Parton, Taylor Swift... sve žene koje imaju Nashville u srcu ali i stilu."