Najnoviji beauty ugovor koji je postignut juče između Andreja Pejića i brenda Make Up for Ever predstavlja novo poglavlje u modnoj industriji koje itekako pozdravljamo! Jer, odavno svet čeka na liberalnije stavove unutar modnog sveta, zar ne?

Andreja Pejić, jedna od najpoznatijih transrodnih manekenki koja je nosila revije Jeremy Scotta, Marca Jacobsa i ostalih velikih dizajnera i pre i posle promene pola, istog dana kada je obelodanila potpisivanje unosnog ugovora takođe je otkrila na svom Instagram profilu još jednu novost i korak za transrodne modele: pojavljivanje u magazinu Vogue!

Njene fotografije su na četiri strane ovog magazina, a slike je uradio Patrick Demarchelier, preneo je britanski list "Independent".

“Da mi je neko na početku moje modne karijere rekao da ću biti na četiri stranice američkog Vogue izdanja, rekla bih mu, aha, važi, nađi nekog drugog za zezanje… Mislim, možete samo da zamislite kako se sada osećam,” napisala je Andreja pored fotografije.

Obe ove novosti obradovale su veliki broj modnih stručnjaka i zaluđenika koji su s više nego pozitivnim reakcijama komentarisali Andrejin uspeh.

Andreja je inače otkrivena u McDonaldsu kada je njen (odnosno tada njegov) androgeni look primetio agent iz jedne modeling agencije. Iako su je mnogi savetovali da ne prolazi kroz promenu pola jer bi mogla da izgubi na jedinstvenosti, Andreja je ipak odlučila da se podvrgne operaciji.

Potpisivanjem ovog ugovora, Pejić se pridružila Lea T, još jednom transrodnom modelu koji je nedavno potpisao ugovor za Redken.