Jedan od najpoznatijih modnih fotografa na svetu, peruanski mag fotografije, legendarni Mario Testino pokrenuo je nedavno seriju fotografija pod imenom "Towel Series". Sada već kultna serija fotografija okupila je veliki broj poznatih ličnosti koje su pristale da poziraju ispred objektiva slavnog fotografa nage, ogrnute samo belim peškirima.

Poslednja u nizu zvezda koje su pozirale za ovu seriju fotografija je bila mlada pevačica Selena Gomez. Pre nje, Testino je samo u peškirima fotografisao više od 70 svetskih zvezda, među kojima su Blake Lively, Joan Smalls, Kendall Jenner, Justin Bieber, Gigi Hadid.

Inače, ideju za ovu seriju Mario je pronašao u Instagramu ali i slavnom britanskom modelu... 

“Kada sam prvi put počeo da koristim Instagram, bio sam na snimanju sa Kate Moss i video sam je u sobi sa presvlačenje kako izlazi iz tuš kabine, tik posle tuširanja. Bila je obučena u bademantil dok joj je mokra kosa bila umotana u peškir. U tom trenutku sam odlučio da je fotografišem baš tu u tom izdanju i da postujem fotku. Nisam nameravao da nastavim sa ovakvim slikama, ali eto desilo se da sam fotografisao zvezdu za zvezdom u sličnom izdanju."

Među prvim sledećim damama takođe su se našle mahom manekenke poput Mirande Kerr, Andreje Diaconu, Kate Upton. 

"Ovo je jedan ekskluzivni projekat, svojevrstan privatni klub. Ja sam lično odlučivao koga ću da fotografišem i kako ću da ga fotografišem. Smatram da je ova serija više nego liberalna jer ne postoje pravila. Ja sam uvek poštovao i cenio bilo koji vid slobode koji mogu da ukradem u ovom modnom svetu koji je prilično restriktivan."

Pogledajte kako neke od zvezda izgledaju u Testinovom objektivu, fotografisane u intimnoj atmosferi: