Poznati holivudski par, George Clooney i Amal Alamuddin bili su specijalni gosti na večeri 100 Lives Initiative kojom je obeleženo 100 godina od genocida nad Jermenima.

53-godišnji glumac je zajedno sa osnivačem organizacije Rubenom Vardanyanom održao govor koji je budno ispratila i Amal, inače poznati borac za ljudska prava.  

"Imamo obavezu. Ne samo država i kompletno društvo, već i svaki pojedinac da nikada ne zaboravimo na taj strašan i tragičan događaj iz naše istorije."

Prema istoričarima ali i preživelima, u Jermenskom genecidu koji se desio u periodu od 1915. do 1923, stradalo je više od 1.5 miliona ljudi, dok je pola miliona bilo raseljeno sa teriotorije Turske.  

Da se podsetimo, Amal je početkom januara ispred Evropskog suda za ljudska prava bila glavni tužitelj u slučaju čoveka, Dogua Perinceka koji je odbijao da prizna da je učestvovao u Jermenskom genocidu. Ljupka Clooneyjeva supruga je tada u ime Jermenije uložila tužbu, s obzirom da je Dogua sud u Strazburu oslobodio optužbi još u decembru 2013.

Lepa britanska advokatica je za pomenuti događaj obukla uzanu, decentnu haljinu u plavoljubičastoj boji, zatvorenog dekoltea, s mrežastim prorezima,nalik čipkanoj zavesi. Njena duga, crna kosa i neutralna šminka upotpunili su ovaj seksi izgled prelepe Amal koja nastavlja da nas oduševljava svojim kombinacijama.