Ovogodišnja dodela britanskih Elle Style Awards nagrada koja se po običaju sada već tradicionalno organizuje u najbitnijem modnom mesecu britanske prestonice kada se održava London Fashion Week protekla je u znaku upečatljivih modnih izdanja o kojima su se mediji uveliko raspisali.

Na pomenutom događaju videli smo defile supermodela, tv prezentera, pisaca, blogera, novinara, ali i muzičkih zvezda poput Taylor Swift (laureat nagrade za Ženu godine) i Ellie Golding.

Iako su sve oči jedno vreme bile uprte u zanosnu Rosie Huntington Whiteley (proglašena za Model godine) koja se na crvenom tepihu prestižnih modnih nagrada pojavila u izazovnoj kožnoj slip haljini s velikim prorezima sa strane koji su razgolitili veliki deo njenog tela, kada je na red carpet zakoračila Cara Delevingne, Rosie je postala prošlost.

Prelepa britanska manekenka je još jednom (retki su ti momenti ali sve učestaliji) dokazala da se ispod messy, undone kose, boyfriend jeansa, patika, kačketa krije jedna zanosna gracija koja ume da zablista onim vrhunskim sjajem koji vezujemo za filmske dive iz zlatne ere Holivuda!

Obučena u dramatičnu crnu kreaciju dugačkih rukava i dubokog dekoltea, Cara je ovu zavodljivu haljinu finiširala takođe u stilu holivudskih diva, crvenim ružem, dijamantskom ogrlicom i kosom s loknama nalik onom koji je 40-ih godina prošlog veka proslavila glumica Veronica Lake. Špicasta linija ramena je još više naglasila manekenkin tanani struk, dok se duboki dekolte pobrinuo da niko od prisutnih ne skida pogled s izazovnog Carinog poprsja.

Među nagrađenima bili su Christopher Bailey (Editors Choice awards), Ashley Williams (Best Emerging designers), Marc by Marc Jacobs (Best Contempory Brand), Stuart Vevers iz Coacha (Best Accessories Designer) i Mary Katrantzou za (Best red carper designer).

Pogledajte u nastavku kako su izgledale i ostale zvanice britanskih Elle Style Awardsa..

Alexa Chung

Rosie Huntignton Whiteley

Taylor Swift

Diane Kruger

Lindsey Lohan