Iste noći kada smo saznali ko je u trci za najprestižniju filmsku nagradu, famozne Oskare, održana je još jedna filmska dodela Critics' Choice Awards.

Dok je u kategoriji Best picture trijumfovao film Boyhood (Odrastanje), na crvenom tepihu je bilo teško odrediti pobednika, pogotovo nakon činjenice da su kompletan show ukrale Angelina Jolie i Jennifer Aniston koje su se zajedno pojavile na jednom događaju posle 6 godina!

Iako su možda neki očekivali da dođe do neprijatnih momenata, to se nije desilo, a obe dame su (prilično udaljene jedna od druge, što je svakako mudar potez organizatora) dostojanstveno i veselo provele veče. Nagrade su izostale, ali i Angie i Jennifer su plenile ljupkošću i odličnim stajlingom.

Rekapitulaciju top 7 izdanja započinjemo sa Anistonovom koja je prema našem mišljenju imala najbolju kombinaciju, pored iskusne i jedine nagrađene tokom večeri sa ove liste, Julianne Moore:

Jennifer Aniston (bila nominovana za ulogu u filmu Cake) se pojavila u savršenom cigla Gucci odelu od svile, ispod kog Jenni apsolutno ništa nije obukla, sem niske zlatne ogrlice s potpisom omiljenog holivudskog dizajnera nakita, Freda Leightona. Satenske cipele u istoj boji, dizajnera Christiana Louboutina zaokružile su ovu fantastičnu kombinaciju kojom se Jenny izdvojila od ostalih dama. 

Nemačka glumica Diane Kruger takođe je blistala u efektnoj Naeem Khan plavo-beloj haljini cvetnog printa, golih ramena koju je nadogradila Amanda Wakeley clutch torbicom. 

Supruga (sadašnja) Brada Pitta, Angelina Jolie je bila nominovana za režiju filma Unbroken, a na Critics Choice Awards se pojavila u raskošnoj, srebrnoj haljini brenda Versace u stilu holivudskih diva, sve sa naborima u prednjem delu. Glam lokne i njene pune usne savršeno su zaokružile look zbog kog su je mediji prozvali "Afroditom večeri".

Britanska lepotica Keira Knightley je popravila loš utisak koji je ostavila na nas na 72. dodeli Golden Globesa kada se pojavila u romantičnoj, ali veličanstvenoj haljini kreatora Delpozoa koja je imala masivni šlep od tila i ukrasni dekolte.  

Američka glumica Reese Witherspoon takođe je dobila pohvale za svoju Lanvin haljinu koju je nadogradila Jimmy Choo sandalama, dok je Julianne Moore, inače dobitnica nagrade za Najbolju glumicu, za ulogu u filmu Still Alice mamila uzdahe u savršenoj crnoj haljini Saint Laurenta!

Zvezda filma Gone girl, Rosamund Pike se izdvojila belom, fludinom haljinom nalik večnanici s potpisom Valentina koja je još više naglasila njenu belu put, što je rezultiralo da nam se Pike učini kao nekom nestvarnom vilom iz sveta bajki.