Recikliranje odeće nije nepoznanica za vojvotkinju od Kembridža koja zna da se pojavi u istim odevnim kombinacijama i po nekoliko puta. U  prvoj službenoj poseti SAD-u, za gala večeru u Njujorku, Kate se odlučila za haljinu svoje omiljene britanske dizajnerke Jenny Peckham, koju je do sada nosila već dva puta. 

Dekoltiranu haljinu V izreza, sa baršunastom tračicom iznad stomaka, Middleton je odlično prilagodila drugom stanju vešto preusmeravajući pažnju krojem na dekolte i lice. Naime, tamnoplava svilena haljina veoma lepo je naglasila njen ten i dekolte, a niska punđa sa dijamantskim munđušama je dodatno pojačala efekat, pa je Kate u potpunosti izgledala kao princeza. 

Međutim ono čime je najviše “kupila” simpatije javnosti je upravo njena svest o teškoj ekonomskoj situaciji, pa je njeno “recikliranje” već nošene garderobe iznova izaziva oduševljenje.

Ovaj put, reciklaža je trostruka.

Plavu haljinu prvi put je nosila na večeri u Kensington Palati u septembru prošle godine. Drugo pojavljivanje u omiljenoj elegantnoj haljini bilo je početkom ove godine na događaju u National Portrait Gallery. I sada treći put, vešto kombinuje haljinu zahvalnog kroja. Prvobitno za isticanje vitkog struka, a sada za sjajno umeće prikrivanja trudničkog stomačića.

Treći put u istoj kreaciji: Kate Middleton verna haljini Jenny Packham