Njujorški muzej MET (Metropolitan muzej) je pre neko veče bio domaćin zanimljivog fashion skupa na kom je bila i Anna Wintour koja se dotakla teme oko izbora osoba koje će se naći na naslovnici magazina Vogue. U izjavi oko svog izbora zvezda, Anna je Kim Kardashian i Kanyea Westa okarakterisala kao suprotne od "otmenih i uglađenih".

Wintour  je započela govor raspravljajući o jednoj od najkontroverznijih naslovnica jednog časopisa koja je bukvalno jednu celu nedelju bila glavna vest elektronskih i pisanih medija - onoj američkog Voguea s Kim i Kanyeom pre njihovog letnjeg venčanja.

"Vidim ulogu Voguea i svih drugih modnih magazina kao sredstvo koje oslikava ono šta se događa u kulturi i društvu. Prva zvezda koju sam stavila na naslovnicu je bila Madonna, u to doba krajnje kontroverzna ličnost. To je bilo toliko davno da su već svi zaboravili koliko se o njoj pisalo u medijima. Ako ostanemo u granicama savršeno dobrog ukusa i stavljamo samo otmene i uglađene pojedince na naslovnicu postajemo vrlo dosadan časopis. Niko ne bi pričao o nama, a vrlo je važno da ljudi pričaju o nama." izjavila je Wintour.

izvor: buro247.hr