Ako do sada niste upoznati sa likom Leje T, transseksualne manekenke koja je pre 3 godine promenila pol, sada smo sigurni da hoćete.

Ova neobična i krajnje fotogenična Brazilka (33) koja je najpoznatija po saradnji sa prestižnom kućom Givenchy (omiljena muza Riccarda Tiscija) do sada se pojavljivala u bezbroj kampanja i editorijala, kao i na naslovnicama francuskog izdanja magazina Vogue, i časopisa Love i Interview.

Međutim, nijedan ugovor ne može da se meri sa ovim koji je Lea potpisala pre neki dan, i to za jednu od najvećih svetskih kompanija kozmetičkih preparata za negu kose, Redken! Ugovor obuhvata print i digitalnu kampanju za Chromatics liniju preparata, a kompletna prezentacija je najavljena za početak sledeće godine, januar 2015.

Upoznajte prvu srpsku plus size manekenku.

Kampanja koja će ispratiti liniju Chromatics je osmišljena da slavi i promoviše individualnost pa je izbor Leje bio više nego logičan.

"Mi smo svi jednaki. Imamo svoju individualnost, svoju lepotu, svoj život. Oduševljena sam što mi se pružila jedna ovakva prilika i radujem se saradnji sa Redkenom jer su pokazali da poštuje sve vrste lepote i da veruju u čoveka i njegovo "ja" što smatram da je retkost u svetu, ali i nužnost."

Da se malo podsetimo, u julu ove godine naš Andrej Pejić (koji se u modnoj industriji pojavio kad i Lea T) je takođe promenio pol, i otkrio želju da snimi dokumentarac o svom životnom putu.