Kada je prestižni brend Masion Martin Margiela objavio zvanično da je za novog kreativnog direktora postavio Johna Galliana, modna javnost je bila podeljena i zatečena. S jedne strane je bilo oduševljenja, jer smo mislili da će modne bravure velikog Galliana imati samo past sentence, ali s druge strane, niko nije mogao da se zapita da li je MMM pogrešio.

Međutim, druga šansa je ukazana Gallianu, koji je zbog antisemitiskih komentara, morao pre tri godine da napusti mesto kreativnog direktora Diora.

Pogledajte šta je John Galliano izjavio za Vanity Fair o svemu što mu se dešavalo u poslednje 3 godine.

Na pitanje zašto su odlučili baš Johnu da daju mesto kreativnog direktora, Stefano Rosso, izvršni direktor OTB-a koji drži u svom vlasništvu ne samo MMM već i brendove Marni, Diesel i Viktor & Rolf, je odgovorio: zbog talenta!

"Iskreno, smatram da je John Galliano izuzetno talentovan umetnik. To je jedini razlog zbog kog smo odlučili da stupimo u kontakt sa njim i ponudimo mu mesto kreativnog direktora. Znamo sve što treba da znamo iz njegove prošlosti za koju smo uvereni da je ostavio iza sebe, i ne bih želeo ispred grupacije da bilo šta na konto toga pričam. Ono što nas zanima je budućnost i ono što John može da nam ponudi, a ubeđeni smo da najbolje od njega tek predstoji. Ono pre je bila samo uvertira u remek-dela koja će nam Galliano servirati."

Amen to that!