Najbolje zvezde američke televizije u fantastičnim toaletama nisu jedino što je obeležilo jučerašnju dodelu prestižnih Emmy nagrada. Organizatorima svake godine uspe da se podvuče neki seksistički trenutak zbog kojeg kasnije naiđu na osudu interneta. I to s pravom.

Ove godine na red je došla Sofia Vergara. Zvezda serijala Modern Family izašla je na scenu kako bi najavila Brucea Rosenbluma, predsednika Academy of Television Arts & Sciences, a on ju je zamolio da stane na pijedastal koji se okretao za 360 stepeni, pokazujući zanosne obline ove glumice dok je on držao tradicionalni govor o televizijskoj industriji.

Vergara je ovo podnela smireno, poslušno prateći ovaj štos. Čak je i zauzela nekoliko atraktivnih poza, iako je isprva bila potpuno zbunjena ovim potezom. Šokirana publika je iščekivala da Rosenblum barem osudi stalno predstavljanje holivudskih glumica kao seksualnih objekata, ali taj deo je izostao.

Umesto toga je zaključio: "Ne zaboravimo da se naš uspeh bazira na tome što uvek gledaocu dajemo nešto prijatno za gledanje."

Mnogi su odreagovali na činjenicu da je glumica koja je četiri puta nominovana za ovu prestižnu nagradu na jučerašnjoj dodeli svedena samo na komad mesa. 

"Ok, sad je dosta. Zbog ovoga sam i prestala da radim u salonima automobila", rekla je dok je silazila.

Iako je Sofia zaista izgledala zanosno u beloj Cavallijevoj haljini, i priznajemo da smo potpuno zaljubljeni u njen sinoćnji look, ovaj potez je definitivno stavio njeno glumačko umeće u drugi plan.