Posle dugog odlaganja usled posledica koronavirusa, premijera četvrte sezone Sluškinjine priče konačno stiže 28. aprila, a nedavno je izašao i prvi trejler koji nas vraća u distopijski svet Gilijada.

Pobuna. Rat. Možda i pobeda? Nismo sigurni šta da očekujemo od nove sezone, s obzirom na to kako su se stvari završile prošli put, sa ranjenom June (a moglo je da se pretpostavi, i mrtvom). Međutim, po trejleru, vidimo da nas čeka najratobornija sezona do sad. “U ovoj sezoni od 10 epizoda, June (Elizabeth Moss) uzvraća udarac Gilijadu u ulozi opasne vođe pobunjenika, ali rizike koje preuzima donose nove i neočekivane izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom preti da pojede nju i njene najbliže”.

Pored već poznatih likova, pojaviće se i neke nove uloge među kojima je i McKenna Grace u ulozi Mrs. Keyes, žena uticajnog komandanta u Gilijadu. Mlada supruga koja vodi i održava svoje domaćinstvo sa samopouzdanjem će se izdvojiti po svom subverzivnom tonu koji će iznova iznenaditi gledaoce tokom ove sezone Sluškinjine priče. Još jedno iznenađenje koje nam donosi četvrta sezona jeste to što će Elizabeth Moss po prvi put da se nađe u ulozi rediteljke za treću epizodu.

Uzbuđeno isčekujemo kraj aprila u nadi da ćemo konačno videti June i njenu ekipu kako jednom i za svagda pobeđuju u borbi protiv partrijarhalnog Gilijada.

Priredila: Anja Paspalj