1. Pitanje na koje bi svaka devojka želela da zna odgovor je kako naneti savršenu liniju ajlajnerom? Makeup stručnjak Rae Morris je tu da pomogne: “Stavite malo lepljive trake ispod oka kako biste lakše pratili i iscrtali pravu liniju“! Genijalno!


    2. Celebrity šminkerka Carmindi preporučuje da se pri izboru ajlajnera odlučite za neke manje tradicionalne boje, kao što je crna. “Izbegavajte crni ajlajner, jer on sužava oblik vaših očiju. Isprobajte neki u boji koji će definisati vašu gornju liniju trepavica“.


    3. Crna maskara ponekad može da bude dosadna, pa zašto se malo ne zabavite i dodate malo maskare u boji samo na vrhove svojih trepavica? Osim toga to može da da osvežavajuć izgled vašim očima.

    4. Idete pravo sa posla na žurku? Karmin smele i upadljive boje lako će vaš izgled pretvoriti u večernji.

    5. Želite savršene, a prirodne obrve poput Megan Fox? Popunite ih senkom za oči boje slične obrvama, što će im dati mekši i prirodniji izgled, više od krejona.

    PageBreak

    6. Kozmetičarka Mary Wolfgang veruje da svaka žena treba da ima karmin koji je za nijansu svetliji od njene prirodne boje usana. To je brz i jednostavan način da vaše lice dobije vedar izgled.

    7. Kozmetičarka Gabrijala Orozco tvrdi da je zdrava i hirdrirana koža od velike važnosti kada je make up u pitanju. “Počnite sa korišćenjem tonika i gelova za čišćenje lica, a potom treba nanesite kremu i serum. Ako vaša koža izgleda dobro, svaka šminka će izgledati sjajno“!

    8. Baš kao i sve, tako i šminka ima svoj rok trajanja, a to izgleda mnoge devojke ne shvataju! Maskaru ili alajner recimo treba zameniti nakon najviše tri meseca korišćenja.

    9. Da li vas nerviraju vaše kesice i nadutost u području ispod oka? Za to postoji rešenje ukoliko svakodnevno nanosite kremu koja će hidrirati kožu.

    10. Da li ste znale da postoji sprej koji se nanosi na lice kako bi vaša šminka bila postojana satima i satima? Idelano za matursko veče!

    PageBreak

    11. Baš kad ste pomislili da vaš korektor ne može da čini više čuda, bićete iznenađeni da možete da ga primenite i na svoje kapke kao bazu ispod senke za oči!

    12. Mally Roncal, makeup stručnjak, savetuje da prilikom stavljanja bronzera prvo treba da počnemo od oboda našeg lica, a potom da nanosimo na čelo, nos i bradu.

    13. Svaka devojka želi da ima istaknute jagodice, a to lako može da se postigne i bez plastične operacije. Jednostavno nanesite bronzer ispod obraza i highlighter na jagodične kosti, što će učiniti da izgledaju veće.

    14. Patite jer su vaše oči često krvave, odnosno crvene? Beli krejon ili ajlajner u uglovima očiju učiniće da crvenilo prividno nestane.

    15. Jeste li znali koji je trik kod nanošenja rumenila? Uvek ostavite oko dva prsta prostora od nosa do mesta gde rumenilo počinje.